Материнська байдужість: трьох жінок можуть позбавити батьківських прав

На виконавчому комітеті доповідає головний спеціаліст з питань захисту дітей міської ради Наталія Скумін

Одна дитина живе в інтернаті, іншого мати отруїла алкоголем, третіх хочуть всиновити. Про долю цих дітей та їх батьків говорили на засіданні виконавчого комітету міської ради, який відбувся 28 лютого.

На засіданні було розглянуто і затверджено три висновки органу опіки і піклування Олевської міської ради щодо доцільності позбавлення батьківських прав стосовно їх дітей. З даних питань доповідала головний спеціаліст з питань захисту дітей Наталія Скумін. Перший висновок стосувався жителів Олевська 1972 р.н. і 1978 р.н., яких варто позбавити батьківських прав відносно їх10-річного сина, згідно складеного висновку. «Дитина навчається у будинку-інтернаті міста Новоград-Волинський. Батьки дитини не виправились, вони постійно знаходяться в стані алкогольного сп’яніння. Батько офіційно працював в лісгоспі, але розрахувався, пояснивши це тим, що приходиться платити за навчання в Новоград-Волинській школі за Іллю… абсолютно ніяких умов для дітей не створено. Там є дочка, яка доросла, навчається в ПТУ, але ця дитина виросла сама по собі… Міська рада пропонувала мамі працювати у бригаді благоустрою, але вона сказала, що «її ця робота недостойна»… Службою проводилась бесіда стосовно подальшої долі цієї дитини», – зазначила спеціаліст із захисту дітей. Наступну гр. К. із села Млинок теж можуть позбавити батьківських прав відносно 10-річного сина, яка не виконує своїх обов’язків. «Дана особа вже позбавлена батьківських прав на меншу дитину, наслідки невико нання обов’язків їй відомі. Мати не змінила свій спосіб життя, вона продовжує зловживати спиртними напоями. Вже дійшло до того, що мати втягує свого 10-річного сина в п’янку. У листопаді 2017 року дитина потрапила до лікарні з діагнозом алкогольне отруєння. Проводилась профілактична робота, матір запрошували на комісії. О 10.00 год. ранку ми приїжджаємо до них, а вона вже п’яна. Там дитина недоїдає, вони не працюють, отримують соціальну допомогу, яка йде на горілку», – доповіла на засіданні Наталія Скумін.
Наступна ситуацію теж вражає. Гр. К. 1993 р.н. хочуть позбавити батьківських прав відносно 3 малолітніх дітей, 2012 р.н., 2014 р.н. та 2015 р.н. «До органів опіки та піклування звернувся колишній чоловік цієї жінки, батько цих дітей. При розлученні суд залишив дітей з матір’ю, але вона не мала постійного місця проживання. Вона, так би мовити, тиждень жила в одному будинку, тиждень в іншому… Вона сама завела дітей до батька і сказала «гляди». Батько сплачував аліменти на цих дітей, утримував їх. Через деякий час мати зникла уневідомому напрямку. Як стало відомо, вона поїхала до Миколаївської області, там в неї з’явився чоловік і вона вже одружилась. У телефонному режимі їй було повідомлено, що розглядається питання про позбавлення її батьківських прав, на що та відповіла «Я не приїду, хочете позбавити – позбавляйте, я не проти». Батько одружився з іншою жінкою, яка хоче усиновити цих дітей і створювати далі сім’ю», – зазначила спеціаліст із захисту дітей. За всі висновки члени виконкому проголосували«за». Дані висновки будуть направлені до суду, де буде прийнято остаточне рішення чи варто позбавити їх батьківських прав чи ні.

Шановні читачі, жителі громади, якщо ви є свідками подібного або бачите родину, діти в якій потребують допомоги просимо звертатися до в.о. старости свого села.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту