Скандальна сесія завершилася конфліктами

Щоб завершити 24 сесію Олевської міської ради доводилось робити три вимушені перерви. Загалом на порядку денному було 49 питань, включаючи «Різне».

Найбільший спектр емоцій у сесійній залі викликало питання, яке вніс депутат Анатолій Повар, щодо збільшення штатної чисельності ЦПМСД для обслуговування автомобіля, подарованого селу Радовель. Дане питання неодноразово обговорювалось на засіданнях відповідної робочої групи.

Думки депутатів розділилися: частина хотіла підтримати радовельчан без додаткових обговорень, інша частина поставила обдумані питання на рахунок підтверджень оплати заробітної плати додатковим штатним одиницям (за рахунок іншої субвенції від Радовельської сільської ради), а також можливість використовування вищезгаданого автомобіля в екстрених випадках на території Олевської ОТГ. Після тривалих дискусій було прийнято рішення про перерву в роботі для чіткого формулювання проекту рішення. Після годинної перерви рішення винесли на голосування, як висновок, 15 «за». Цих голосів не вистачило, рішення було не прийняте.

Відмова депутатів задовольнити всі прохання жителів Радовля обурила присутніх на засіданні мешканок села. Вони почали сваритися з депутатами, які проголосували «проти» або «утримались» та погрожували перекрити дорогу і не дати проводити далі сесію, поки їхнє питання не буде вирішене. Через тривалий гамір та крики довелося зробити вимушену перерву у роботі сесії. Наступного дня не вдалося продовжити сесію через відсутність кворуму.

Тож друге пленарне засідання 24 сесії Олевської міської ради відбулося у вівторок, 20 березня. За правопорядком слідкували працівники Олевського відділення поліції Коростенського ВП ГУНП в Житомирській області на чолі з начальником Олексієм Зозулею. Першим питанням знову говорили про Радовель. Юрист  сільської ради повідомив, що спільно було вирішено не вводити нові посади для обслуговування авто, а взяти на роботу 6 чоловік на існуючі 3 посади (по різних відсотках ставки). Автомобіль Радовельська сільська рада передасть Олевському ЦПМСД в оренду за 1 гривню.

Проте депутати так і не змогли висловити свою позицію. Засідання перервали «активісти» СтопКору. Без попереднього звернення про внесення їхнього питання в порядок денний та нахабно порушуючи регламент, чоловіки в зеленій формі заблокували трибуну. «Активіст», який не представився, у присутності громадськості та засобів масової інформації почав публічно погрожувати депутатам та голові міської ради, що у разі, якщо рішення Радовля не буде підтримано до кожного будуть «вжиті заходи». Така поведінка немісцевих «активістів» неабияк обурила депутатів. Після цього почалась жвава суперечка через що голова міської ради оголосив перерву.

Через годину робота ради відновилася. У спокійному режимі та без сторонніх вирішилось питання села Радовель: про прийняття автомобілю на баланс Олевського ЦПМСД депутати проголосували одноголосною. Питання прийняття на роботу 6 чоловік на його обслуговування вирішить голова ЦПМСД, так як це не є компетенцією депутатів. В свою чергу Радовельська сільська рада має надати іншу субвенцію на заробітну плату робітникам, які обслуговуватимуть автомобіль. Жителі Радовля подякували депутатам за конструктивну роботу.

Пізніше на сесію знову прийшли «активісти» СтопКору. Цього разу вони вирішили зареєструвати своє звернення. Один з приїжджих чоловіків у зеленій формі до кінця пленарного засідання стояв за спинами депутатів, які входили до робочої групи. У питанні «Різне» було розглянуте їхнє звернення. Приїжджі чоловіки, за їх словами з міста Київ, вирішили зареєструвати звернення від місцевої ГО «Стоп корупції»  про відсторонення Олевського міського голови. Депутати негативно сприйняли такі дії та закликали приїжджих «припинити цей балаган». Немісцеві «активісти» уникали будь-яких питань депутатів, навіть прохання представитися. Після цього сесію було оголошено закритою.

Втім приїжджі чоловіки не зупинилися, перестріваючи депутатів на сходах та на вулиці. Конфлікт  ще тривалий час продовжувався на центральній площі міста.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту