Поезія – це скарб усіх віків, це діамант, величиною в слово!

Всесвітній день поезії – свято, яке відзначається щороку 21 березня (у день весняного рівнодення). Встановлено 1999 року ухвалою 30-ї сесії ЮНЕСКО, з метою заохотити поетичну творчість, поширити поезію, а також встановити діалог між культурами. Вперше відзначено у 2000 році у Парижі, а в українському календарі воно з’явилося 2004 року.

Поезія – це, напевно, одне з найбільш геніальних досягнень людства. Висловлювати свої почуття у віршованій формі, відображеній у римі, своє світовідчуття, мріяти про майбутнє і згадувати минуле, одночасно звертаючись до мільйонів і залишаючись при цьому на самоті із собою, на це здатна тільки поезія, найбільша з мистецтв, створених людиною.

21 березня у Всесвітній день поезії в читальному залі міської бібліотеки для учнів професійного ліцею був проведений поетичний калейдоскоп «Поетична Олевщина», під час якого бібліотечні працівники познайомили присутніх з невеликою часточкою перлин від тієї кількості лірики, яку створили поети у різні віки –  поезією нашого краю, який так багатий на талановитих та творчих людей. Це відомі і прославлені поети, такі, як Василь Струтинський та Ольга Пилипчук. І ті, що не так дано заявили про себе, видавши збірки віршів: Алла Продащук, Марія Хлань, Микола Гайченя, Єва Пономаренко, Володимир Кравчук, Анатолій Іваненко, Галина Талах.

Щоденно,  перегортаючи  періодичні видання,  на сторінках зустрічаєш вірші поетів, що вже давно друкують свої твори в районних газетах – Тарас Шавула, Василь Чепік, Людмила Яценко, Леся Лотуга, Оксана Мухортова,  Валентина Охрімчук, Анатолій Квятковський і молодих поетів-початківців нашого краю. Іще більше залишається невідомих, таких, які складають вірші за рутинною сільською роботою і про це ніхто не знає.

Україна зараз переживає  нелегкі часи, чимало проблем виникає у молоді, змінюються цінності, але попри все – ми люди! І саме тому силу і жагу до спільних перемог ми маємо черпати з місць, де народилися і виросли.

Полісся – унікальний край, унікальна земля, унікальні люди і саме наша поліська глибинка – це справжнє джерело натхнення для всіх творчих людей краю.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту