Прокуратура відповіла на лист міської ради щодо повернення земель лісового фонду Олевського лісгоспу АПК до Олевської ОТГ

Довгий час в сесійній залі депутатами обговорювалось питання про повернення 34 тисяч гектарів земель лісового фонду Олевського лісгоспу АПК до Олевської ОТГ. Найактивніше на цьому наполягали депутати від УНП Василь Снігур та Зеновій Фіц. На 18 сесії начальник юридичного відділу Олена Тимошенко зазначила: «На минулій сесії піднімалось питання щодо повернення земель лісового фонду Олевського лісгоспу АПК до Олевської ОТГ. Підприємство було створене за розпорядженням голови райдержадміністрації і затверджене рішенням Олевської районної ради. 1.09.2000 року розпорядженням голови райдержадміністрації було створено комунальне підприємство «Олевськагроліс» системи «Житомироблагроліс» з правом юридичної особи як підрозділ підприємства. Дане розпорядження було прийнято тодішнім голою РДА Зеновієм Фіцом. 21.09.2000 року рішенням Олевської районної ради це розпорядження затверджено і надано згоду на передачу земель лісового фонду в постійне користування «Олевськагролісу» системи «Житомироблагроліс» загальною площею 34503 га.

Але враховуючи побажання депутатів ми підготували звернення в прокуратуру вже від імені Олевської міської ради з таким проханням «Просимо в інтересах держави звернутися в суд про визнання розпорядження голови Олевської райдержадміністрації і рішення районної ради недійсним та повернути у спільну власність сіл, селищ, міста району землі лісового фонду».

Прокуратура надіслала відповідь наступного змісту “…Коростенською місцевою прокуратурою за результатами вивчення Вашого листа та доданих до нього матеріалів, не встановлено підстав для представництва інтересів держави стосовно звернення до  суду про визнання незаконим створення дочірнього підприємства “Житомироблагролісу” на базі комунального підприємства “Олевський “Олевськагроліс”  (розпорядження голови Житомирської облдержадміністрації від 30.07.2002 р. №401), припинення права постійного користування земельними ділянками, наданими відповідно до розпоряджень голови Олевської райдержадміністрації від 26.04.2005 р. №121 від 04.05.2006 №130 та повернення земель у спільну комунальну власність територіальних громад сіл, селищ, міста олевського району.

За таких обставин, Олевська об”єднана територіальна громада вправі самостійно звернутися до суду із зазначених вище питань”. 

Читайте також “На сесії міської ради показали архівні документи про передачу 34 тисяч га олевського лісу”

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту