Пропонуємо населенню лабораторні дослідження при виявленні укусів кліща!

Щорічно з підвищенням температури повітря до 3-5 градусів активізується життєдіяльність іксодових кліщів, які можуть переносити спірохети Лайм-бореліоза. Їх називають ще лісовими, що вказує на місце їх проживання. Вони люблять тінисту, вологу місцевість, тому, вирушаючи на прогулянку в ліс, особливо навесні, не забувайте про заходи обережності та огляду поверхні тіла після повернення додому, для виявлення можливих укусів кліщами.

Інфікування людини відбувається при укусі враженим спірохетами комплексу Borellia burgdorferi genus lato кліщом.

Лабораторія особливо небезпечних інфекцій ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» проводить експрес-індикацію борелій в кліщах, що присмокталися до людини методом мікроскопії в темному полі.

Вартість дослідження – 72,43 грн. (з ПДВ).

Це надійність спосіб індикації збудників іксодового кліщового бореліозу в кліщах-переносниках.

Цей тест є важливим для оцінки необхідності превентивного лікування людини після укусу кліщем з метою профілактики захворювання.

Видалений кліщ необхідно загорнути в легко зволожений медичний бинт, помістити в поліетиленовий пакет і доставити на дослідження в лабораторію особливо небезпечних інфекцій ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» за адресою: м. Житомир, вул. В. Бердичівська, 64, поверх 7, тел. 0412-34-64-12. Графік роботи: понеділок-пятниця з 8:30 до 16:00.

Пам’ятайте! Захворювання легко попередити, але важко лікувати!

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту