В Олевську відзначили День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

9 травня в центрі Олевська відбувся традиційний мітинг до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Цього року на свято прийшли лише декілька ветеранів, адже більшість з них через похилий вік та стан здоров’я вже не в змозі відвідувати такі заходи.

До слова були запрошені секретар міської ради Віталій Шейко, голова РДА Дмитро Лазаренко, голова райради Віктор Троц, голова ради ветеранів Валентина Корнійчук, військовий комісар Олевського райвійськкомату підполковник Ігор Подшивалов, отець Сергій Свято-Миколаївської церкви та отець Ігор костелу Воздвиження Святого Хреста.

Віталій Олексійович прокоментував: «У перші дні війни до лав армії було призвано 4827 чоловік, багато людей пішли добровольцями. На фронтах війни, в підпіллі, в партизанських загонах рідну землю захищали 6891 виходець з Олевського району, тобто кожен третій дорослий. Майже половина з них загинули. За роки окупації було повністю спалено 15 сіл та 11 – частково. В Німеччину на каторжні роботи було вивезено майже 2 тисячі осіб. Тільки за один день біля села Варварівка ворог знищив понад 900 людей. Найбільшою за масштабами та жорстокістю стала Копищенська трагедія, під час якої було вбито, замучено, утоплено та спалено живцем 2887 селян. Вічна їм пам’ять».

На заході також були присутні учасники бойових дій на Сході України, воїни-інтернаціоналісти, небайдужі олевчани та гості міста. Охорону правопорядку та безпеку дорожнього руху забезпечували поліцейські Олевського відділення.

Всі присутні вшанували жертв Другої світової війни хвилиною мовчання та покладанням квітів до Обеліску Слави. На завершення мітингу Олена Бреслаш заспівала пісню, а діти випустили в небо голубів.

Читайте також: Міський голова привітав ветеранів з Днем Перемоги.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту