Учні з Польщі відвідали Олевську школу №2

В День вишиванки, 17 травня, делегація учнівської молоді з Польщі завітали до Олевської загальноосвітньої школи №2. Школярі, на чолі з директором Сергієм Бочковським, зустріли гостей у традиційному українському стилі – з вишитим рушником та короваєм.

Вже у школі учні з міста Тошек отримали невеликі сувенірні значки у вигляді українського віночка на згадку про навчальний заклад. Під час екскурсії по школі діти мали змогу ознайомитись з виставками вишитих виробів від різних класів та з бібліотечною виставкою польських книжок.

Пізніше розпочався спільний урок української мови, який майстерно провела вчитель суботньої школи польської мови Олевського відділу Спілки поляків України, вчитель української мови ЗОШ №2 Катерина Пращур. Учні з Польщі мали можливість познайомитись з українським алфавітом, для зручності Катерина Юріївна написала транскрипцію польською мовою. Крім того у формі гри пройшов увесь урок: присутні читали скоромовки, знайомились з простими словами, відгадували значення фразеологізмів та складали з ними речення, дізнавались слова, які українською і польською звучать однаково, але мають різне значення.

Після уроку Олевська школа №2 провела масштабний флеш-моб під українську пісню із залученням гостей з Польщі. Пізніше відбувся імпровізований танцювальний батл, який завершився спільним танцем під музичне попурі.

Завершились заходи в навчальному закладі врученням солодких подарунків. Олевські школярі подарували учням з Польщі пряники з написом «Олевська ЗОШ №2» та унікальним на кожному з них «вишитим» орнаментом.

Більше фото дивіться на нашій офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

 

Читайте також: Делегація з міста Тошек відвідала Олевську гімназію.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту