Якість води в річках та озерах Олевщини не відповідає нормам

Протягом травня місяця ДУ “Житомирський обласний лабораторний центр” та його територіальні підрозділи здійснили моніторингові дослідження води відкритих водойм у місцях масового відпочинку населення в Житомирській області з метою з’ясування придатності водних об’єктів до рекреаційного та оздоровчого використання.

Не відповідає за санітарно-хімічними показниками вода в Олевській ОТГ: р.Уборть, р. Перга, ставки і озера (с.Кишин, с.Кам’янка, с. Журбовичі, Стовпинка, с. Хмелівка, с. Новоозерянка, смт.Дружба).

Відповідно до проведених досліджень невідповідність води встановлена за санітарно-хімічними (БСК-5, ХСК), органолептичними та мікробіологічним (індекс ЛКП) показниками.

Різке зростання ХСК води свідчить про забруднення водойми органічними сполуками і вимагає застосування відповідних заходів для її очистки. Збільшення ХСК у воді, як правило, є наслідком забруднення її побутовими, промисловими та сільськогосподарськими стоками, що свідчить про неефективну роботу очисних споруд,  а перевищення індексу ЛКП – про неякісну або повну відсутність дезінфекції  каналізаційних стоків.

У воді, де виявлено перевищення вмісту хімічних речовин, фахівці ОЛЦ купатись не рекомендують. Особливо це стосується осіб із захворюваннями шкіри, або схильних до алергічних реакцій.

Вказана вода не додасть здоров’я людині. А у воді, в якій виявлені перевищення за мікробіологічними показниками, купатися взагалі небезпечно, так як в даному випадку є висока ймовірність захворіти на інфекційні хвороби.

Лікар Ковтун С.В.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту