Інформування пасічників району

З початком весняно-польових робіт в області зафіксовані отруєння бджіл отрутохімікатами сільськогосподарського призначення.

У більшості випадків токсикація бджіл відбувається через несвоєчасну інформацію бджолярів про час, місце та характер хімічних обробок, порушення правил застосування інсектицидів і пестицидів та використання небезпечних для бджіл препаратів.

Часто отруєння відбувається при авіаційних обробках або коли проходить обприскування при підвищеній силі вітру (більше 5/с). При цьому виникає знос препарату до зони інтенсивного льоту бджоли або безпосередньо на територію пасіки.

У випадку раптової загибелі бджолосімей необхідно повідомити про мор Головне управління Держпродспоживслужби  в Житомирській області  та Житомирську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби.

Після проведення вищезазначених організацій утворюється комісія для розслідування та відбору проб у складі: ветеринарного інспектора,агронома або керівника сільгосппідприємства, представника місцевої влади та пасічника.

Після проведення розслідування, про що складається відповідний акт, відбирається паталогічний матеріал, який необхідно надіслати до Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК за адресою: 08162, Україна , Києво – Святошинський район, смт. Чабани, вул. Машинобудівників 7.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту