В Олевську відбувся семінар з написання проектних заявок на Бюджет участі

7 вересня в актовій залі міської ради відбувся семінар на тему: «Написання проектних заявок на Бюджет участі». Олевська громада вперше запроваджує механізм залучення громадськості до розподілення частини бюджетних коштів шляхом впровадження Громадського бюджету.
На зустрічі були присутні 14 активних представників громадськості, серед них: в. о. старости сіл Кам’янка, Лісове Олександр Корнійчук, в.о. старости сіл Рудня-Бистра, Варварівка, Корощине, Сновидовичі Валентин Ратушинський, вчитель фізкультури Олевської гімназії Віталій Попович, вчитель професійного ліцею Олександр Симончук, директор Олевського народного краєзнавчого музею Анна Вжесінська, хореограф Ольга Настасюк та ін.
Навчальний семінар проводив представник Західноукраїнського ресурсного центру , експерт з розвитку громади Левко Довган. Тренер ознайомив присутніх зі складом робочої групи з реалізації Бюджету участі, наголосив на основних етапах процесу та підкреслив необхідність дотримання основних правил, принципів та критеріїв складання заявок. Також ознайомив учасників семінару з особливостями розробки проектних ідей та підготовки проектних пропозицій для залучення фінансування проектів різних структурних фондів та донорів, що присутні в Україні і за її межами.
З даного семінару всі учасники змогли вдосконалити свої навички щодо ефективного використання наявних джерел комунікацій для просування проектів з метою максимальної їх підтримки та написання заявок на участь у конкурсі проектів Бюджету участі.
Під час даного семінару учасники на прикладі розглянули як правильно оформити проект, проблеми при написанні та помилки, які можуть виникати при заповнені заявки.
Нагадуємо, що автором проекту може бути будь-яка людина, яка досягла 16-річного віку, є громадянином України, яка створила ідею щодо покращення Олевської громади, оформила її у вигляді проекту у спосіб, передбачений у Положенні про громадський бюджет Олевської ОТГ.
Проектні заявки можна подати з 10 вересня до 10 жовтня 2018 року. Переможець буде визначений до 25 листопада 2018 року.
Реалізація інструменту «Бюджету участі» в Олевській ОТГ направлена на те, аби сформувати довіру громадян до місцевої влади та сприяти кращому розумінню процесів управління містом та іншими населеними пунктами, створювати ефективний механізм взаємодії місцевої влади та жителів міста в бюджетному процесі, допомагати у визначенні та вирішенні проблем, які найбільше хвилюють жителів міста, села чи мікрорайону.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту