Перший відкритий патріотичний фестиваль учнівської молоді «Стежками Тараса Боровця»

Впродовж трьох днів з 14 по16 вересня в рамках Всеукраїнського патріотичного фестивалю «Олевська республіка» проходив Перший відкритий патріотичний фестиваль учнівської молоді «Стежками Тараса Боровця».

Масштабний патріотичний фестиваль для дітей з перебуванням у польових умовах організувала Олевська міська рада.

З самого ранку 14 вересня на урочище «Хутір Радоробель» в с. Хмелівка прибули учасники фестивалю. Участь у фестивалі взяли команди з 21 навчального закладу: Олевської, Лугинської, Баранівської громад та команди з Рівненської обл. Команда Лугинської ЗОШ №2 зі свого селища бігли марафон до самого Олевська.

Більше 200 школярів облаштували великий наметовий табір на урочищі, де тривало справжнє свято духовності та патріотизму.

Після облаштування табору, відбулась урочисте відкриття фестивалю. До вітального слова були запрошені: міський голова Олег Омельчук, директор гімназії Євгеній Рябой та голова Спілки воїнів-учасників АТО Олевського району Андрій Іванов.

По закінченню урочистої частини на Фольк-сцені відбувся конкурс патріотичної пісні. Він проводився з метою популяризації творів національно-патріотичного виконання та виховання у підростаючого покоління патріотичної свідомості, любові до рідної землі. Конкурс оцінювало компетентне журі: начальник відділу культури Ірина Кльоц  директор Олевської музичної школи Тетяна Тимків та викладач музичної школи Тетяна Данюк.

За результатами конкурсу патріотичної пісні в номінації «солісти» І місце посіла учениця Олевської ЗОШ №3 Чистякова Софія, ІІ місце – учениця Зубковицької ЗОШ Балах Лілія і ІІІ місце – учениця Олевської ЗОШ №2 Долібець Марина. В номінації «гурти» І місце посів гурт «Спалах» Городищенської ЗОШ, ІІ місце – Коломієць Олександра та Бреслаш Аліна з Олевської гімназії та ІІІ місце – тріо сестер Печура Майданської ЗОШ. В номінації «авторська пісня» І місце посіла учениця Лугинської ЗОШ №2 Ковальська Дарина.

Наступний день для дітей був не менш цікавий. Після сніданку на учнів чекали різного виду конкурси  і змагання: конкурс знавців історії Олевської республіки, робота юних журналістів, в якому кожна команда створювала свою газету з двох сторінок формату А4 і в якій учні писали статті про свою школу, патріотичне виховання та про участь у фестивалі «Стежками Тараса Боровця», змагання зі спортивного орієнтування, зі стрільби, туристичні змагання та ін.

За результатами конкурсу знавців історії Олевської республіки І місця посіли команди Глиннівського НВК і Зубковицької ЗОШ, ІІ місце – команда Кишинської ЗОШ та ІІІ місця – команди Лопатицької ЗОШ і Олевської гімназії. Також за якісну підготовку до участі у дебатах грамотами нагородили: Павленко Марину, ученицю Зубковицької ЗОШ, Михайленко Юлію, ученицю Кишинської ЗОШ, Курильчук Богдана, учня Олевської гімназії та Лощиця Івана, учня Глиннівського НВК.

В конкурсі газет І місце посіла команда Олевської гімназії, ІІ – Кам’янська ЗОШ та ІІІ місце – Копищенська ЗОШ. Також окремо за найкращий дизайн газети нагороджено грамотою команду Глиннівського НВК, за найкращий фоторепортаж – Городницьку ЗОШ.

У змаганнях зі спортивного орієнтування І місця посіли Кишинська ЗОШ та Лопатицька ЗОШ, ІІ місця – Кам’янська ЗОШ та Покровська ЗОШ і ІІІ місце Лугинська ЗОШ №2.

У змаганнях зі стрільби І місце посіла команда Зубковицької ЗОШ, ІІ місце – Новоозерянський НВК, ІІІ місце – Олевська ЗОШ №2.

У змаганнях «Смуга перешкод» І місце посіла команда Лопатицької ЗОШ, ІІ місце – Кам’янська ЗОШ і ІІІ місце – Жубровицька ЗОШ.

У змаганнях зі спортивного туризму І місце посіла Баранівська ЗОШ, ІІ місце – Лопатицька ЗОШ та ІІІ місце – Дружбівський НВК.

За загальнокомандними підсумками Першого відкритого патріотичного фестивалю учнівської молоді «Стежками Тараса Боровця» І місце посіла Лопатицька ЗОШ, ІІ місце – Зубковицька ЗОШ та ІІІ місце – команда з Олевської гімназії.

Також за найкраще облаштування наметового містечка оргкомітет фестивалю «Стежками Тараса Боровця» висловив подяку Городищенській ЗОШ, Кам’янській ЗОШ та Глиннівському НВК.

Фестиваль відбувся на високому організаційному рівні. Школярі залишилися задоволені та отримали масу чудових вражень.

Переможці із кожного виду конкурсу та змагань 16 вересня були нагороджені грамотами та подяками від Олевської міської ради. А командам-переможцям за загальнокомандні місця народний депутат України та голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський вручив в подарунок гвинтівки.

Помічник народного депутата України Володимира Арешонкова Валерій Троян вручив грамоти та грошові винагороди переможцям конкурсів у різних номінаціях. Діти з гордістю поширюють святлини нагород у своїх соціальних мережах.

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту