Санаторно – курортне лікування або отримання компенсації замість оздоровлення для постраждалих громадян внаслідок Чорнобильської катастрофи

Забезпечення постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи віднесених до 1 категорії та дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи послугами на санаторно- курортне лікування проводиться згідно Порядку надання щорічної грошової допомоги для компенсації вартості путівок санаторно-курортним закладам та закладам відпочинку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2016 року №854 в межах виділених коштів.

Порядок передбачає укладання трьохсторонніх договорів між санаторно-курортним закладом, постраждалою особою та управлінням праці соціального захисту населення. При цьому постраждалій особі забезпечено право самостійного вибору санаторно-курортного закладу для оздоровлення чи відпочинку. У разі недостатності суми грошової допомоги для компенсації вартості путівки у вибраному закладі, потерпілі громадяни здійснюють доплати за надання послуг у закладі за рахунок власних коштів.

 Так, з початку року укладено  127 договори на санаторно – курортне лікування постраждалих громадян, з яких 23 – для оздоровлення дітей з інвалідністю, інвалідність яких пов’язано з наслідками Чорнобильської катастрофи, у супроводі одного з батьків.

З 01.01.2018 року введено в дію норму щодо отримання постраждалими громадянами компенсації замість санаторно-курортної путівки, тобто, особа має право самостійно обирати чи отримувати послуги із санаторно-курортного лікування чи отримувати компенсацію.

Станом на 1.09.2018р. виплачено грошову компенсацію 46 постраждалим громадянам, з них 3- дітям з  інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з наслідками Чорнобильської катастрофи, на загальну суму 21,6 тис. грн..

Повідомляємо, що до 15 жовтня 2018 року проводиться прийом заяв від постраждалих громадян для взяття на облік для забезпечення путівкою на санаторно-курортне лікування та  для отримання грошової компенсації замість путівки  у 2019 році.

Для взяття на відповідний облік до управління праці та соціального захисту населення Олевської  райдержадміністрації постраждалі громадяни, віднесені до категорії 1 подають:

– заяву за встановленою формою;

– довідку для одержання путівки на санаторно- курортне лікування за формою

  070/0;

– копію посвідчення громадянина, віднесеного до категорії 1 (із вкладкою);

– копію паспорта.

Один з батьків дитини з інвалідністю або особа, яка їх заміняє подають:

– заяву за встановленою формою;

– довідку для одержання путівки на санаторно- курортне лікування за формою

  070/0;

– копію посвідчення дитини з інвалідністю (із вкладкою);

– копію свідоцтва про народження або копію паспорта дитини з інвалідністю;

– копію паспорта одного з батьків або особи, яка їх заміняє;

– довідку про склад сім’ї або зареєстрованих у житловому приміщенні осіб.

 У разі коли громадяни, віднесені до категорії 1, та діти з інвалідністю мають право на санаторно – курортне лікування за двома або більше законами, їм надається право вибору взяття на облік для забезпечення путівкою за одним із них.

З питань оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи звертатися до управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації (вул.Привокзальна,5, каб.10. телефон для довідок 2-29-98)

 

Начальник управління  праці 

та соціального захисту населення

                                          О.Г.Островська

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту