Медики Олевська зустрілися з в.о. Міністра охорони здоров’я Уляною Супрун

1 листопада в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун з робочим візитом відвідала Житомир. Зустріч розпочалася з Центру первинної медико-санітарної допомоги Житомирської міської ради та прес-конференції. Було обговорено необхідність вакцинації дітей, преміювання лікарів за вакцинованих пацієнтів. «У вашій області, як і по всій Україні, рівень вакцинації по кору покращився, але по інших напрямках не покращується. Будемо більш суворі в дотримуванні правил стосовно того, що не вакцинована дитина не може ходити до школи. Це є закон України. Зокрема, у Житомирській області діти вакциновані на 50-55% (на всі вакцинації, які є в календарі, окрім кору – тут ситуація краща). Ми у 2019 році будемо звертати особливу увагу на рівень вакцинації дітей у кожній області, у кожному місті. Будуть і додаткові кошти, щоби доплачувати премії тим лікарям і педіатрам, у яких усі пацієнти будуть вакциновані, а для тих, які не мають 100-відсоткової вакцинації, будуть санкції і штрафи», – зазначила Уляна Супрун.

Анонсувала в.о. Міністра й програму «Безкоштовна діагностика». Відповідно до програми, найбільш необхідні дослідження і аналізи мають бути оплачені Національною службою здоров’я України, а отже для людей можуть бути безкоштовними.

Завершилось відрядження до Житомира у приміщенні Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, де Уляна Супрун зустрілася з представниками влади та медичними працівниками об’єднаних громад Житомирщини. На зустрічі також були присутні заступник міського голови Олександр Ніколайчук, головний лікар Олевського ЦПМД Олена Вишневська та її заступник Валентина Пантелейчук.

Присутні обговорили реформування медицини, процес впровадження реформи первинної ланки та перші кроки й завдання у реформуванні вторинної медицини.

У свою чергу, Уляна Супрун наголосила, що на наступному тижні на засіданні уряду буде обговорено можливість додаткового виділення 1,5 мільярди гривень медичної субвенції, яка має закрити питання дофінансування вторинної ланки.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту