Нарада з питань харчування дітей у навчальних закладах

14 листопада в приміщенні міської ради заступник міського голови Яків Осипчук провів робочу нараду щодо харчування дітей у навчальних закладах. На нараді також були присутні начальник відділу освіти, молоді та спорту Валерій Левченко, його заступник Алла Гаврилюк, заступник начальника з питань пільг та компенсацій управління праці та соціального захисту населення Олевської РДА Галина Венгловська, головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Олевського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олена Коц та ін.

Головним питанням наради стало недостатнє харчування дітей в закладах освіти. І хоч по калорійності меню відповідає нормам, втім, батьки дітлахів жаліються, що перша страва (суп, борщ, молочне тощо) подається тільки два рази на тиждень. У зв’язку з цим, за словами батьків, діти не можуть наїстися. Таке харчування діти отримують після осінніх канікул. Ця проблема існує переважно в сільських школах, де харчування організовує ПП «Продцентр плюс».

Яків Миколайович зазначив, що діти обов’язково мають отримувати в обід першу страву, а також в меню обов’язково мають бути продукти, багаті на вітаміни – фрукти. До постачальника харчування є й інші зауваження, які були обговорені на нараді.

Колегіально було вирішено написати листа до керівництва приватного підприємства з вимогою надати погоджене та затверджене меню із зазначенням вартості продуктів. Відповідь має надійти до понеділка, 19 листопада. У разі невиконання – буде піднято питання щодо розірвання договору.

На нараді також обговорили можливість написання листа-відгуку про невідповідність меню, якщо діти не будуть отримувати збалансованого харчування.

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту