Сміття небезпечне для довкілля

Проблема сміття дуже гостро стоїть зараз у нашій громаді, в країні та загалом в цілому світі.

На сьогодні проблема смітників – одна з найактуальніших проблем забруднення навколишнього середовища.

У кожному домі утворюється величезна купа непотрібних матеріалів та виробів, починаючи зі старих газет, порожніх пляшок, харчових відходів, закінчуючи битим посудом, зношеним одягом та поломаною побутовою технікою. Кожного дня ми змушені стикатися з відходами: вдома, на роботі, на вулиці.

Промислові та побутові відходи створюють безліч проблем як для людей, так і для навколишнього середовища.

Звичайно, деякі люди не надають великого значення проблемі сміття, оскільки не розуміють, якої шкоди, крім неприємного запаху, він може нанести. Насправді ж, ситуація критична. У складі відходів можуть перебувати отруйні легкі речовини, хімічні сполуки, важкі метали, які разом з опадами можуть потрапляти у водойми через ґрунтові води, через спалювання виділяти небезпечні важкі метали.

На сьогоднішній день саме стихійні сміттєзвалища є великою проблемою не тільки для громади, а й країни в цілому, та нажаль  кількість їх щороку зростає. Стихійні сміттєзвалища є одними із основних джерел забруднення навколишнього середовища. Багато сміття викидаються на узбіччя доріг та лісів. Навколишні посадки і ліси обросли несанкціонованими звалищами.

Найбільше лихо для природи – це залишені пляшки, пакети, одноразовий посуд, які самі по собі можуть розкладатися сторіччями.

Місцева влада бореться зі сміттям протягом багатьох років. Безсумнівно, те що проводиться на місцевому рівні і спрямоване на вирішення проблеми відходів, має важливе значення, проте покладатися виключно на владу не варто – люди повинні самі робити все для того, щоб правильно позбавлятися від відходів.

Завжди приємно споглядати доглянуті вулиці, прибрані узбіччя, порядок біля кожного будинку, чистий ліс.

Тому, для того, щоб це стало системою – кожен житель повинен постаратися на благо свого улюбленого міста і себе зокрема. А для цього потрібно зовсім небагато – не кидати сміття на вулицях, по узбіччях, в лісі. І тому, щоб це не було великою проблемою і місце, в якому ви живете, було кращим, потрібно дбати про рідну землю та дотримуватись правил благоустрою. Лише таким чином ми забезпечимо чистоту і порядок у громаді.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту