Виїзне засідання Ради регіонального розвитку в Олевському районі

9 січня в Олевському районі відбулось виїзне засідання Ради регіонального розвитку за дорученням голови ОДА Ігоря Гундича. Раніше такі засідання були проведенні і в інших районах Житомирщини, зокрема: Коростенському, Овруцькому, Коростишівському та ін.

Засідання відбулось за участі заступника голови Житомирської ОДА Романа Щебетова, народного депутата України Володимира Арешонкова, керівників району та ОТГ, установ, організацій.

Учасники Ради регіонального розвитку були зосереджені на двох основних питаннях: підсумках децентралізації в районі та формування перспективного плану розвитку території на найближчі роки.

Першим виступив голова Олевської РДА Дмитро Лазаренко. Він розповів про основні сфери діяльності в районі, залучення коштів, в тому числі й приватних. Окрема увага приділялася масштабному проекту реконструкції Радовельської ЗОШ у біотехнологічний ліцей «Радовель». Також Дмитро Олексійович відзначив важливість впровадження інструменту «Бюджет участі» в Олевській ОТГ.

Наступним виступив голова Білокоровицької ОТГ Сергій Коцур. Він розповів про основні здобутки громади. А також зазначив, що реформа децентралізації допомогла Білокоровицькій громаді рухатись у напрямку розвитку.

Від Олевської міської об’єднаної територіальної громади виступила заступник начальника відділу економічного розвитку, транспорту, туризму, інвестицій та комунальної власності Антоніна Ніколайчук. Вона розповіла про основні галузі та їх розвиток за 2018 рік. Окрім іншого, було озвучено також про використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, запуск очисних мереж, реконструкцію головного корпусу Олевської гімназії та ін.

Начальник управління містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Олевської міської ради Віктор Ніколайчук розповів про план розвитку громади на найближчі роки. Це, в першу чергу, завершення капітальних ремонтів об’єктів, які розпочались у 2018 році: Лопатицька ЗОШ, Замисловицька ЗОШ, Зольнянський ЗДО, Сущанський ЗДО. Залучення кредиту Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) для фінансування інвестиційного проекту «Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення Олевської об’єднаної територіальної громади», реконструкція головного стадіону громади «Колос» та ін.

Народний депутат України Володимир Арешонков більш детально розповів про важливість реформи децентралізації, яка, за його словами, має продовжуватись. Також депутат, відповідаючи на питання керівника КП «Олевська районна друкарня» Василя Бабича, запевнив, що візьме до уваги питання перенесення податкової, зміну курсування потягу Київ-Львів та захоронення ядохімікатів на території громади.

Заступник голови Житомирської ОДА Роман Щебетов, відповідаючи на питання редактора газети «Незалежна» Василя Чепіка, розповів про механізм контролю використання бюджетних коштів.

Голова Олевської РДА Дмитро Лазаренко озвучив також проблемні питання Олевського району. Зокрема, це передача доріг між населеними пунктами, необхідність реконструкції головного мосту міста Олевськ через річку Уборть та ін.

Також на засіданні за власною ініціативою виступив депутат міської ради Василь Снігур. Завершилось виїзне засідання Ради регіонального розвитку в Олевському районі після виступу голови Олевської районної ради Віктора Троца .

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту