У Хочині освітили близько 3 кілометрів вулиць

У селі Хочине втілили проект «Капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення». В рамках цього було освітлено близько трьох кілометрів вулиць села.

Вуличне освітлення не лише сприяє зменшенню аварійності на дорогах, а й дозволяє створити умови для безпечного пересування пішоходів. Тому після створення Олевської міської об’єднаної територіальної громади була розпочата робота по замовленню та виготовленню проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення в селах громади.

У 2017 році було замовлено та виготовлено відповідний проект для села Хочине. У минулому 2018 році капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення в селі Хочине увійшов до переліку об’єктів, що можуть реалізовуватися за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Крім того відповідний проект було співфінансовано Олевською міською радою.

В рамках проекту було освітлено центральну вулицю Малікова, вулицю Садова та частину вулиці Шкільна, де знаходиться навчальний заклад. Вартість встановлення сучасного освітлення в селі становить близько 600 тис. грн.

Надалі плануються роботи по освітленню й інших сільських населених пунктів Олевської ОТГ. Раніше депутати прийняли рішення про здійснення запозичення, шляхом залучення кредиту Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО) для фінансування інвестиційного проекту «Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення Олевської об’єднаної територіальної громади».

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту