Про затвердження генерального плану м. Олевськ та інші питання сесії міської ради

 17 січня відбулось перше у новому 2019 році засідання сесії Олевської міської ради. На ньому було розглянуто 28 питань, включаючи «Різне».

Першим присутні депутати розглянули питання про приведення у відповідність порядок обчислення скликань органу місцевого самоврядування  Олевської міської ради. У зв’язку з невідповідністю обчислення скликань Олевської міської ради всіх представницьких органів місцевого самоврядування в Україні та з метою приведення рішень ради у відповідність до порядку обчислень скликань, депутатами було вирішено депутатський склад VIII скликання замінити на VII скликання. Також всі рішення міської ради з 17 січня 2017 року по 21 грудня  2018 року, вважати відповідним рішенням VII скликання.

Депутати також підтримали рішення про затвердження порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у ЦРД та дошкільних навчальних закладах. Згідно затвердженого порядку батьки вносять плату за харчування дітей  в міській місцевості у розмірі 60 % від вартості харчування на день, а у сільській – 50 %. Від сплати за перебування дітей у дошкільних навчальних закладах та ЦРД звільняються особи визначені Законодавством України та діти учасників бойових дій. Право користуватися пільгами встановлено тільки для батьків, діти яких зареєстровані на території ОТГ. Плата за харчування сплачується не пізніше 10 числа поточного місяця, за який вноситься плата.

Депутати надали згоду на затвердження генерального плану м. Олевськ, який був розроблений згідно Законодавства. Головний архітектор проекту Надія Добряк прокоментувала:«Попередній генеральний план  був розроблений в 1995 році, завершив свою дію в 2015 р. Територія на даний час складає 1024,5га, а очікується по генплану в проектних межах 1561,04га».

Також депутати проголосували за затвердження Правил благоустрою території населених пунктів Олевської ОТГ. Раніше ці правила були встановлені тільки для м. Олевськ, а наразі правила щодо благоустрою встановлюються для всієї Олевської ОТГ. В правилах серед іншого також зазначено вимоги до санітарного очищення території, порядок розміщення малих архітектурних форм, порядок здійснення самоврядного контролю у сфері благоустрою населених пунктів та ін.

Також були розглянуті питання: про затвердження плану роботи Олевської міської ради на І півріччя 2019 р., про затвердження переліку майна, що може бути передане в оренду, про припинення дії договорів на управління спадщиною, про надання дозволу на виготовлення звіту про експертну грошову оцінку земельної ділянки та ін.

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту