Будівництво сучасної амбулаторії з житлом для лікаря в селі Хочине

В Олевській міській об’єднаній територіальній громаді розпочалось будівництво сучасної сільської амбулаторії в с. Хочине.

Замовник проекту «Амбулаторія на 1-2 лікаря з житлом в селі Хочине» – Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА. Підрядник – ПП «Прогрес-Буд».

Раніше Мінрегіон затвердив перелік з 14 амбулаторій Житомирщини, одна з них – в Олевській ОТГ. Вони увійшли до переліку перших АЗПСМ нового типу, які будують на Житомирщині в рамках реалізації ініціативи Президента України «Сільська медицина».

Будівництво сільської амбулаторії нового типу в селі Хочине відбувається за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.

У Житомирській ОДА обіцяють, що такі центри надання первинної медичної допомоги у селах будуть оснащені усім необхідним обладнанням, автомобілями та швидкісним Інтернет-зв’язком для впровадження телемедичних послуг. Таким чином лікарі зможуть в режимі on-line отримати консультацію в медичному закладі вищого рівня, передати аналізи та результати досліджень пацієнта.

Надалі будівництво сучасної амбулаторії планується в селі Зольня.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту