В міській бібліотеці відбувся захід до Дня Соборності

В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли відбулася злука всіх українських земель в єдину Українську державу.

З цього приводу 23 січня у читальному залі  Олевської міської бібліотеки відбувся захід для студентів ДНЗ «Олевський професійний ліцей», присвячений відродженню України, Дню Соборності України.

Ведучі заходу розповіли про історію цього свята,  про те,  що означає саме поняття “соборність”, про ідею соборності, яку плекали ще за часів Київської Русі, в період козацтва та протягом подальших століть і аж до сьогодення. Також переглянули історично-документальні кадри фільму про події, які відбувались 100 років тому.

Анастасія Шаповал прокоментувала: «Ми, молоде покоління незалежної України, віримо, що територіальна цілісність нашої держави, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною. Ми маємо бути свідомі, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовну багату, вільну й демократичну Україну, якою пишатимуться наші нащадки».

Також в бібліотеці представлена книжкова виставка: «На шляху до соборності України», де діти можуть ознайомитись з літературою, яка розповідає про історію України, шлях до її до самовизначення та ідейних провідників української соборності.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту