Управитель багатоквартирного будинку, дискусійні тимчасові об’єкти та інші питання виконкому

25 січня відбулось перше у 2019 році засідання виконавчого комітету. Було розглянуто 28 питань та «Різне».

Традиційно на початку року виконком затверджує перелік державних, міських, релігійних свят та пам’ятних дат, які планується провести на території Олевської міської об’єднаної територіальної громади. Відповідальний за підготовку та проведення в громаді організаційно-масових заходів – відділ культури міської ради.

Члени виконавчого комітету розглянули подання виконуючої обов’язки старости села Лопатичі Наталії Горпиніч про представлення до звання «Мати-героїня» 43-річної жительки села Лопатичі, яка народила та виховала п’ятеро дітей до 8-річного віку. Відповідне рішення було прийнято одноголосно.

До міської ради звернулись 47 жителів з проханням надати одноразову матеріальну допомогу, з них 37 – на лікування та 10 на поховання рідних.

Виконком затвердив графік роботи КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Олевської міської ради, а саме:

понеділок – п’ятниця: з 8.00 год. до 16.30 год.,
обідня перерва: з 12.00 год. до 12.30 год.,
 вихідні дні: субота, неділя.

Кафе «Реал» в селі Покровське змінило графік роботи, а саме:

                                                          щоденно: з 1200 до 2200;

                                                          час перерви: без перерви;

                                                          вихідні дні: без вихідних.

За відповідне рішення проголосували всі присутні члени виконкому.

Було погоджено перелік видів суспільно-корисних робіт на 2019 рік для порушників, на яких судом накладено адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт, для засуджених осіб, які відбувають громадські роботи. Серед видів громадських робіт: здійснення навантаження піску, гілля, сміття та інше на автотранспорт, прибирання від піску та твердих побутових відходів, вирубка чагарнику, покіс трави, благоустрій території, надання допомоги по господарству пенсіонерам і людям з інвалідністю, упорядкування кладовищ (загрібання та вивезення сміття), ремонт огорож, побілка, фарбування та ін. Роботи проводитимуться на безкоштовній основі.

Також види робіт були погоджені і для людей, що не платять аліменти. За словами керуючого справами виконавчого комітету Юрія Русина, дана робота буде оплачуватись, а заробітна плата перераховуватиметься відповідній сім’ї, що не отримує аліменти.

Міський голова Олег Омельчук прокоментував: «Ми на останній сесії 2018 року внесли зміни до штатного розпису. І ми ввели до бригади благоустрою дві посади, щоб ці люди могли відпрацьовувати. Так що вакансії в нас є, бюджет передбачено».

З метою належного утримання багатоквартирних житлових будинків в яких не створено ОСББ, не прийнято рішення співвласниками про форму управління багатоквартирним будинком та не обрано управителя, виконавчий комітет вирішив затвердити перелік об’єктів конкурсу, положення про конкурсну комісію та склад конкурсної комісії з призначення управителя багатоквартирних будинків житлового фонду Олевської міської об’єднаної територіальної громади. Конкурсна пропозиція подається щодо кожного об’єкта окремо.

Міський голова Олег Омельчук прокоментував: «Хотілося б, звичайно, щоб люди самі об’єднались і вибрали собі управителя. Якщо вони цього не роблять, то по закону, ми зобов’язані, органи місцевого самоврядування, представити управителя, який буде вже працювати». Також Олег Васильович розповів про існування Програм (наприклад ПРООН), завдяки яким можна отримати допомогу на заходи енергозбереження у розмірі 70% від загальної вартості, у разі потрапляння до них.

Члени виконкому надали дозвіл на розміщення ще 6 сітілайтів по вулиці Свято-Миколаївська в Олевську. Розміри конструкцій – 1,2х1,8м.

Найбільш обговорюваним стало питання надання дозволів на встановлення тимчасових споруд. До міської ради з відповідним зверненням звернулося два підприємця. ФОП Ковальчук Назар Володимирович планує розміщення громадського туалету площею 9,0 м.кв. біля ТС «COFFE DRIVE» на виїзді з м. Олевськ по вул. Свято-Миколаївська. Даний об’єкт члени виконкому підтримали без обговорень.

Найбільше запитань викликав об’єкт по вул. Пушкіна, 4 в м. Олевськ. Члени виконавчого комітету дискутували чи не створюватиме тимчасова споруда аварійної ситуації, адже її розміщення планується на перехресті з активним потоком транспорту. Проте, після детального обговорення, члени виконкому надали дозвіл на встановлення обох тимчасових споруд.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту