Міський голова відвідав засідання Ради регіонального розвитку Житомирщини

11 березня  міський голова Олег Омельчук, заступник голови Яків Осипчук, голова районної державної адміністрації Дмитро Лазаренко, голова райради Віктор Троц, депутати та в. о. старост Олевської ОТГ відвідали засідання Ради регіонального розвитку Житомирщини під головуванням Президента України Петра Порошенка.

У засіданні взяли участь Віце-прем’єр-міністр, Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, голова обласної ради Володимир Ширма, голова облдержадміністрації Ігор Гундич, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин та ін.

Розпочав виступ Петро Порошенко з теми армії. Президент подякував житомирянам за підтримку та допомогу, яку вони надавали та надають українським військовим частинам розташованим на Житомирщині, зокрема легендарній 95-ій окремій десантно-штурмовій бригаді, а також вшанував пам’ять 217 загиблих героїв з Житомирщини, які віддали своє життя за свободу і незалежність України.

«Знаю, що і 95-а, і 30-а окрема механізована бригада імені Костянтина Острозького і інші частини українського війська, користуються повагою і любов’ю житомирян і усіх українців. Вони заслужили цю повагу і любов», – зазначив Глава держави.

Після цього Петро Порошенко заговорив і про мету засідання – реформу децентралізації. За його словами, це найбільш вдалий приклад змін в державі.

Президент під час засідання Ради регіонального розвитку відмітив, що на Житомирщині чи не першими зрозуміли ідею децентралізації і взялися її реалізовувати: «Ви змінюєте не лише свою громаду, не лише Житомирщину. Ви, разом зі мною, змінюєте всю Україну».

Голова облдержадміністрації Ігор Гундич під час засідання Ради регіонального розвитку Житомирщини підсумував результати децентралізації та презентував перспективний план розвитку області на 2019-2021 роки. «Житомирщина може стати першою областю, яка повністю пройде процес децентралізації», – розповів голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

«2019, 2020 та 2021 роки – це роки великих перспектив для Житомирщини. Чому я можу дозволити собі так заявляти – бо саме Житомирщина практично від початку децентралізації є лідером з її втілення. Понад 60% території і 70% населення – територіальні громади. Саме Житомирщина має найбільші шанси, щоб стати областю, яка повністю пройшла процес децентралізації», – додав Ігор Гундич.

В засіданні Ради регіонального розвитку понад 3 тисячі жителів області разом із Президентом України Петром Порошенком затвердили перспективний план розвитку області на 2019-2021 роки, до якого увійшли сотні проектів об’єднаних територіальних громад.

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту