Податки, штатна чисельність апарату міської ради та інші питання бюджетної комісії

12 березня відбулось засідання постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку Олевської міської ради. На ньому були присутні міський голова Олег Омельчук, його заступники Олександр Ніколайчук, Яків Осипчук, Сергій Мельник, секретар міської ради Віталій Шейко, керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин, начальник фінансового відділу Катерина Горпинич, головний лікар Олевської ЦЛ Олег Казюк, головний лікар Олевського ЦПМД Олена Вишневська, заступник голови бюджетної комісії Ганна Кручко, а також члени бюджетної комісії: Олег Ковальчук, Микола Атанов, Володимир Халімончук, Віктор Хлань та ін.

На засіданні було розглянуто 10 проектів рішень та звернення від Олевської центральної лікарні. Найбільш обговорюваним стало питання про внесення змін до рішення сесії «Про встановлення ставок плати за землю по Олевській міській об’єднаній територіальній громаді на 2019 рік». Відсоткова ставка податку за земельні ділянки, які перебувають в постійному користуванні, згідно рішення сесії ради №775, становила 12%. На бюджетну комісію було винесено проект рішення, у якому вносяться зміни до даного рішення, згідно якого для виробництва та послуг відсоткова ставка податку становитиме 3%, для всіх інших – 12%.

Дане питання викликало неабиякі дискусії. З одного боку, за словами членів постійної комісії, для підприємців буде тяжко заплатити таку суму податків, з іншого боку – існує гостра необхідність наповнювати місцевий бюджет. В ході обговорень, було вирішено винести на сесію проект рішення, втім, з відсотковою ставкою податку за земельні ділянки, які перебувають в постійному користуванні, для виробництва та послуг – 3%, для всіх інших – 6%.

Обговорили члени бюджетної комісії й внесення змін до штатної чисельності апарату Олевської міської ради. Так як Олевський ЦНАП бере участь у Програмі Ulead з Європою, необхідно внести зміни у його назву на «Управління Центру надання адміністративних послуг Олевської міської ради».

Крім того, Радовельська сільська рада надає субвенцію комунальній установі «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» Олевської міської ради з метою введення ще однієї одиниці до штатної чисельності установи. Дане питання члени бюджетної комісії підтримали одноголосно.

Також на комісії розглядались питання надання одноразової матеріальної допомоги, схвалення та затвердження договорів про співробітництво територіальних громад, затвердження Положення про порядок справляння туристичного збору на території Олевської ОТГ на 2019 рік та інші. Всі ці питання одноголосно підтримали члени бюджетної комісії та будуть винесені на чергову сесію Олевської міської ради.

На завершення засідання було розглянуто лист-звернення від Олевської ЦЛ з проханням виділити 400 тисяч гривень. За словами головного лікаря Олега Казюка, ці кошти підуть на харчування пацієнтів, придбання паливно-мастильних матеріалів та медикаментів. З наданих розрахунків, цих коштів вистачить на 3 місяці. Також головний лікар повідомив, що медичної субвенції, за рахунок якої мають покриватися відповідні витрати, не вистачає навіть на заробітну плату до кінця року. Олег Казюк повідомив, що навіть 200 тис. грн. суттєво допоможуть у даній ситуації. У ході обговорень було вирішено винести дане питання на сесію ради.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту