За невчасне подання електронної декларації передбачена відповідальність

На виконання статті 45 Закону України «Про запобігання корупції», особи, зазначені у пункті 1, підпункті «а» пункту 2 частини першої статті З цього Закону, зобов’язані до 1 квітня 2019 року подати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2018 рік за формою, що визначається Національним агентством, а саме: депутати місцевих рад, сільські, селищні, міські голови, посадові особи місцевого самоврядування, посадові особи юридичних осіб публічного права.
Зверніть увагу за справжня адреса Офіційного порталу Реєстру: portal.nazk.gov.ua.

За завідомо недостовірні відомості у декларації передбачено адміністративний штраф і навіть кримінальна відповідальність.

Адміністративна відповідальність ч. 1 і 2 статті 172-6 КУпАП
За несвоєчасне подання без поважних причин декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, – тягне за собою накладання штрафу від 850 до 1700 грн.

За подання завідомо недостовірних відомостей у декларації тягне за собою накладання штрафу від 17 000 до 42500 грн.

Кримінальна відповідальність Стаття 366-1 ККУ
Подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції», або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації. Караються штрафом від 42500 до 51000 грн. або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту