В міській раді відбулась нарада з в. о. старостами сіл громади

19 березня в актовій залі міської ради відбулась робоча нарада з в. о. старостами сіл громади за участі заступника міського голови Якова Осипчука, керуючого справами виконавчого комітету Юрія Русина, керівника апарату Олевської РДА Леоніда Котвицького, начальника відділу житлово-комунального господарства та цивільного захисту населення Олексія Торгонського, заступника начальника відділу освіти, молоді та спорту Алли Гаврилюк та ін.

Першим питанням розглянули підготовку виборчих дільницях громади. З метою забезпечення належних умов роботи дільничних виборчих комісій  Олевської громади, керівник апарату Олевської РДА Леонід Котвицький проінформував присутніх про відповідні вимоги до приміщень дільниць виборчих комісій та приміщень для голосування. В ході обговорення вияснилося, що на багатьох дільницях виникла потреба в покращенні матеріально-технічного забезпечення, а саме: відсутність лампочок для освітлення приміщень дільниць, прапорів, матеріалів для кабінок для голосування та ін.

Далі обговорювали благоустрій населених пунктів на території Олевської ОТГ.

По даному питанню заступник міського голови Яків Осипчук зазначив: «Напередодні міським головою Олегом Омельчуком було вирішено, що всі в. о старост мають подати загальну заявку по населеному пункту, в якій буде вся інформація де потрібно зробити поточний ремонт до Пасхальних свят, але включити в заявку також всі заклади соціальної сфери. Заявки  передати Олексію Торгонському, тільки тоді він буде бачити загальний стан благоустрою по всій громаді. Також загальний стан буде бачити міський голова, і це його нововведення, я вважаю, абсолютно правильним».

Також Яків Миколайович додав, що згідно Закону України «Про місцеве самоврядування» старости, як і міський голова, раз в рік мають звітувати перед своєю громадою.

Обговорили присутні також з представником центру зайнятості громадські роботи. На попередній сесії міської ради було затверджено види робіт, які можуть застосовуватись під час організації громадських робіт у 2019 році. Фінансуватимуться роботи, у разі залучення зареєстрованих безробітних, за рахунок міського та державного бюджетів. Було вирішено перенести ці роботи  з березня на початок квітня. На кожне село буде направлено від 5 до 10 робітників, в залежності від кількості жителів у селах.

На завершення наради Яків Осипчук повідомив, що міський голова Олег Омельчук прийняв рішення про проведення конкурсів «Найкращий населений пункт по благоустрою серед сіл і селищ» та «Двір зразкового порядку» в межах всієї ОТГ, включаючи м. Олевськ. Положення про конкурси будуть оприлюднені пізніше. Підведення підсумків конкурсів плануються на День незалежності.

 

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту