Міський голова Олег Омельчук обговорив благоустрій села Жубровичі

Міський голова Олег Омельчук зустрівся в с. Жубровичі з виконуючим обов’язки старости села Валерієм Степанчуком. Вони обговорили ряд важливих питань, що стосуються покращення благоустрою.

Зокрема, важливою темою розмови стало питання доріг. Міський голова особисто проїхав селом аби побачити їх стан. Олег Васильович зазначив, що в першу чергу необхідно відремонтувати центральну дорогу. Поточний ремонт доріг збереже їх від подальшого руйнування.

Окремою темою зустрічі була підготовка до Проводів, коли після Великодня всі місцеві жителі відвідують кладовище у поминальний день. На території села знаходиться три кладовища. Валерій Васильович продемонстрував вже пророблену роботу – зрізані аварійні дерева, які ставали справжньою загрозою для відвідувачів кладовища, а також розповів про старий похилий паркан одного з кладовищ, виїхавши безпосередньо на місце.

Олег Васильович зазначив, що варто зрізати ще декілька аварійних дерев, які в разі буревію можуть впасти. Проблемою є те, що зрізати дерева на кладовищах складно та не дешево. Спеціалізована техніка не може доїхати ближче до необхідного місця та недостатньо площі для повалення дерева.

Міський голова також додав, що пізніше було б доцільно облаштувати стежку тротуарною плиткою. А також зауважив, що для встановлення нового паркану необхідно розробити проектно-кошторисну документацію.

На іншому кладовищі паркану взагалі немає. Олег Васильович поділився ідеєю – надалі можна вивчити питання щодо облаштування «зеленої огорожі». Використовуючи досвід європейських країн, замість високих тяжких парканів висадити по периметру туї.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту