18 травня в Олевську в День міста буде зафіксовано рекорд України!

Упродовж двох останніх років на древньому городищі, досліджуваному працівниками Інституту археології НАН України протягом 2009 – 2018 років, відбувається реконструкція життя і побуту древлян.

«Жили-були древляни…», «Древлянське проліття» – так називалися дійства організовані вчителями та учнями Олевської гімназії.

Цьогоріч їх підтримали вчителі, учні та батьки ще двох шкіл міста. Тож 18 травня на городищі у древлянському вбранні з’явиться не менше 400 осіб. Більшість – це учні навчальних закладів Олевська. Разом з ними буде близько 70 вчителів та батьків.

Олевськ – одне з найдавніших міст Полісся (більше 1300 років). Тема древлянського коріння олевчан, яка може стати основою майбутнього місцевого бренду, постійно звучить на різноманітних заходах, що відбуваються у місті. 

«Ми  з древлянського коріння!» – гасло дійства, яке триватиме до 30  хвилин 18 травня.

Початок о 12.00 год.

 Після фіксації рекорду відбудеться древлянський ярмарок (до 13.30 – 14.00  год.)

Представників медіа, бажаючих відвідати захід, просимо завчасно попередити міську раду для створення зручних умов роботи (Контактна особа – Ніколайчук Олександр тел. +380987760069, e-mail nikolaiychuk@gmail.com).

Дістатися до місця події: Якщо стартувати від Олевської міської ради (м. Олевськ, вул. Володимирська, 2), вирушайте на північний захід по Т0605. Через 550 м плавно поверніть праворуч на вул. Київська і рухайтесь прямо 1,6 км. Переїдьте через залізничний переїзд і поверніть праворуч на вул. Січових стрільців. Ви прибудете на місце вже через 160 метрів. (Прокладений маршрут: https://goo.gl/maps/oMTVkM423ez)

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту