Про оздоровлення дітей у літній період

24 квітня у актовій залі відділу освіти, молоді та спорту міської ради відбулось засідання, на якому обговорювали про оздоровлення та відпочинок дітей Олевського району у літній період 2019 року. У засіданні взяли участь заступник міського голови Яків Осипчук, заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту Алла Гаврилюк, начальник в управління праці та соціального захисту населення Олевської РДА Ольга Островська, завідувач сектору по роботі з дітьми Надія Басюк, директор КУ «Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олевської міської ради» Світлана Орищук та головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Марія Примак.

Ольга Островська детально розповіла про обласну програму на оздоровлення та відпочинок дітей на 2019 – 2020 роки. Відповідно до цієї програми субвенція з обласного бюджету спрямовується департаментом на оздоровлення та відпочинок дітей таких категорій: дітей –сиріт; дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей, осіб визнаних учасниками бойових дій; дітей, один із батьків яких загинув під час проведення АТО;  дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи; рідні діти батьків-вихователів або прийомних батьків; дітей, взятих на облік служби у справах дітей які перебувають у складних життєвих обставинах; дітей з інвалідністю; дітей, які постраждали внаслідок ЧАЕС; дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей; дітей, батьки яких загинули від нещасного випадку або під час виконання службових обов’язків; дітей, одному з батьків яких встановлено інвалідність; дітей, які перебувають на диспансерному обліку;  талановиті та обдаровані діти – переможці олімпіад, діти – учасники дитячих творчих та спортивних колективів та ін.

На оздоровлення Олевському району було виділено 497 тис. грн. Оздоровлення дітей за рахунок обласних коштів може бути здійснене в закладах, які розташовані тільки на території Житомирської області.

Ольга Островська наголосила, що в місяць зможуть оздоровитись орієнтовно 20 діток. Також додала, що дітей будуть відправляти на оздоровлення в черговому порядку.

Для того, щоб записатися в чергу на оздоровлення та відпочинок дитини, потрібно батькам подати в управління праці та соціального захисту населення Олевської РДА перелік документи, відповідно пільгової категорії: копії свідоцтва про народження, документа, що засвідчує про пільги, довідку про щеплення та заяву.

Також з метою організації змістовного дозвілля та відпочинку дітей у літній період 2019 року з 3 по 16 червня на базі 16-ти ЗОШ Олевської громади будуть працювати пришкільні табори відпочинку з денним перебуванням та харчуванням дітей. В таборах організовано зможуть провести своє дозвілля близько 540 школярів.

Яків Осипчук додав те, що 199 тис. грн. було виділено з міського бюджету на харчування дітей в пришкільних таборах.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту