Результати аналітичних випробувань

На позачерговому засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийняте рішення класифікувати подію (горіння бочки з отрутохімікатами), як надзвичайну ситуацію об’єктового рівня за кодом 10410 – надзвичайна ситуація внаслідок наявності у ґрунті шкідливих (забруднюючих) речовин понад ГДК.

На засіданні було розглянуто протокол аналітичних випробувань, проведених ДУ «Житомирська обласна фітосанітарна лабораторія». Були виявлені перевищення гранично допустимих концентрацій в досліджених зразках ґрунту в місці знаходження цистерни, яка знаходиться за межами житлової забудови.

Копія протоколу дослідження ґрунту додається.

З метою недопущення негативного впливу на стан здоров’я населення, подальшого забруднення навколишнього середовища, ґрунту, повітря, води було рекомендовано провести терміново всі заходи в необхідному обсязі по ліквідації наслідків загоряння цистерни, де зберігались непридатні до використання хімічні засоби захисту рослин, а саме, їх перезатарення, утилізацію, дезактивацію ґрунту.

Враховуючи результати досліджень в межах компетенції Олевське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській обл. рекомендує обмежити перебування на відкритому повітрі, для питних потреб використовувати питну воду гарантованої якості, не вживати городину з присадибних ділянок до отримання результатів повторного лабораторного контролю після перезатарення.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту