Перезатарювання отрутохімікатів в Олевську завершено

В Олевську завершились аварійно-рятувальні роботи з перезатарення непридатних отрутохімікатів та пестицидів. Роботи виконувала хіміко-радіометрична лабораторія аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Рівненській області, яка має відповідну ліцензію.

В ході робіт було заповнено близько 400 спеціальних полімерних барабанів ємкістю 50 літрів. Їх було герметично закрито та розміщено у металевих контейнерах з посиленим дном. У даних контейнерах також розміщуватимуться дошки та метал, що забруднені отрутохімікатами.

Сьогодні, 17 травня, до Олевська приїхав мобільний рятувальний центр державної служби України з надзвичайних ситуацій. Вони зробили аналізи проб повітря, ґрунту та ємності. Згідно акту виконання аварійно-рятувальних робіт, небезпечних хімікатів не виявлено (Акт виконання аварійно-рятувальних робіт додається).

Міський голова Олег Омельчук виїхав на місце події, щоб особисто поспілкуватись з представниками мобільно-рятувального центру. Співробітники МРЦ запевнили, загрози для життя та здоров’я місцевих жителів немає. На місці також були присутні заступник міського голови Олександр Ніколайчук, голова райради Віктор Троц, його заступник Олександр Ковальчук та начальник Олевського районного сектору управління ДСНС Віктор Стужук.

Наразі пусту бочку, де знаходились отрутохімікати, заварять. Варто зазначити, що контейнери з отрутохімікатами заборонено перевозити без спеціальних дозволів та спецтехніки.

Міський голова зауважив, що наразі вивчатиметься питання утилізації отрутохімікатів: «Вирішувати дане питання потрібно не лише в Олевську, де сталася надзвичайна ситуація, а й в усій громаді, де ще з часі Радянського Союзу зберігаються такі бочки з отрутохімікатами».

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту