В Олевську відзначили Всесвітній день донора крові

Щорічно 14 червня в Україні відзначається Всесвітній день донора крові. Цей день затверджений для того, щоб виразити загальну шану та вдячність тим людям, які добровільно і безкоштовно здаючи кров, рятують мільйони життів, адже щодня тисячі людей з різних причин, потребують переливання крові.

Тому, напередодні цього дня 12 червня в Олевьску відбувся захід. В приміщенні актової зали дитячої музичної школи зібрались донори Олевська.

Головний лікар КУ «Олевська центральна лікарня» Олег Казюк привітав присутніх та зазначив,  що донорська кров – це цінний ресурс як при плановому лікуванні, так і при наданні невідкладної допомоги. Донорська кров також може бути необхідна при складних медичних і хірургічних процедурах.

Від Олевської міської ради грамоти та грошові премії за вагомий особистий внесок у рятування життя людей та з нагоди Дня донора отримали: заступник військового комісара Олевського РВК (105 кроводач) Володимир Ушко, приватний підприємець (29 кроводач) Володимир Градовий, начальник караулу ОДПРЧ (22 кроводачі) Олександр Осипчук, молодший медичний працівник КУ «Олевська РЛ» (21 кроводача) Оксана Ліпей, медична сестра КУ «Олевська РЛ» (20 кроводач) Катерина Гілюк.

Заступник головного лікаря Жанна Павлюк від усіх лікарів, жителів Олевщини і від імені врятованих людей, подякувала донорам за благородну роботу. Також зазначила, що у Житомирській обл. тільки почесних донорів більше 2000 чоловік , а заслужених донорів України всього троє в орбласті і серед них житель Олевська  – це заступник військового комісара Олевського РВК Володимир Ушко.

Також привітав присутніх зі святом і вручив відзнаки і грошові премії голова Олевської РДА Дмитро Лазаренко.

Голова Олевської організації Товариства Червоного Хреста Надія Кирилюк від Товарства Червоно Хреста України вручила почесну грамоту заступнику військового комісара Олевського РВК, заслуженому донору України Володимиру Ушку, а всім іншим присутнім донорам  – подарунки.

Після урочистої частини учні та вчителі музичної школи подарували присутнім невеликий концерт.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту