В Олевську облаштовують тисячолітній колодязь

В Олевську на городищі Бабина гора продовжують облаштовувати тисячолітній колодязь, який розкопали археологи у 2014-2018 роках. Як відомо, 12-метровий олевський древлянський колодязь увійшов до ТОП-5 знахідок українських археологів 2017 року.

За період розкопок було досліджено верхні нашарування стародавнього об’єкта та виявлено велику кількість різноманітних знахідок, які відображають подальше життя на городищі після припинення існування колодязя. Чимало артефактів увійшли до нових експозицій, що поповнили фонди міського краєзнавчого музею.

Раніше міський голова Олег Омельчук повідомляв, що є ідея зробити дане місце туристичним об’єктом, де кожен зможе скуштувати джерельної води.

Наразі столяри ФОП В. М. Гергало працюють над тим, аби в майбутньому він став доступним та безпечним для кожного туриста.  Вже виготовлено каркас майбутньої споруди, яку незабаром вкриють автентичною сосновою дранкою.

Деревину дуба та сосни для реконструкції надали державні підприємства «Олевське ЛГ», «Олевський лісгосп АПК» та «Білокоровицьке ЛГ», а матеріали для даху – депутат міської ради Володимир Халімончук.

Виготовлення та встановлення альтанки фінансується за кошти міського бюджету.

 

Коментарі

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту