Прикордонники затримали жителів Олевщини, які незаконно перетнули кордон, збираючи ягоди.

Кожного року до збору ягід залучається чимала кількість мешканців прикордоння, в тому числі неповнолітніх, що інколи призводить до низки порушень громадянами у сфері дотримання вимог прикордонного законодавства.

На початку липня білоруськими прикордонниками було затримано порушників, жителів прикордонних сіл. Ці особи здійснили незаконний перетин Державного кордону поза встановленими пунктами пропуску під час здійснення збору ягід чорниці. З собою документів вони не мали. Одній громадянці у відповідності до українського законодавства було складено адміністративно-процесуальні документи за статтею 202 та накладено штраф у розмірі 170 грн.

Також жительку Овруцького району, яка вже не вперше вчинила порушення державного кордону (перетнула кордон Республіки Білорусь) було притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, за яке передбачено частиною 2 статті 204-1 штраф розміром до 13600 грн. або накладання адміністративного арешту від 10 до 15 діб.

Тому просимо бути уважними та законослухняними, а також інформуємо про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення законодавства як України, так і Республіки Білорусь з прикордонних та природоохоронних питань.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту