Відділ економіки інформує: грантові проекти

Пропонуємо вашій увазі добірку актуальних грантових проектів

Відділ економічного розвитку, транспорту, туризму, інвестицій та комунальної власності Олевської міської ради. 

  1.  Фонд енергоефективності 

Фонд енергоефективності – єдина в Україні державна установа, створена Урядом України відповідно до Закону України Про Фонд енергоефективності з метою підтримки ініціатив щодо енергоефективності, впровадження інструментів стимулювання і підтримки здійснення заходів з підвищення рівня енергетичної ефективності будівель та енергозбереження, зокрема в житловому секторі, з урахуванням національного плану щодо енергетичної ефективності, зменшення викидів двоокису вуглецю з метою виконання Паризької угоди, впровадження acquis communautaire Європейського Союзу та Договору про заснування Енергетичного Співтовариства, забезпечення дотримання Україною міжнародних зобов’язань у сфері енергоефективності.

Місія Фонду – підняти Україну до європейського рівня енергетичної ефективності шляхом зменшення рівня енергоспоживання та викидів СО2 у житловому секторі, та як наслідок –  зменшення негативного пливу на екологію та пом’якшення наслідків зміни клімату.

Фонд енергоефективності надає підтримку об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) для впровадження енергоефективних заходів шляхом надання грантів та запровадження комплексних технічних рішень з врахуванням кращих європейських практик з термомодернізації будівель.
Діяльність Фонду фінансується за рахунок коштів Держбюджету України, фінансової підтримки ЄС та уряду Німеччини.
Програма Фонду енергоефективності реалізовується у співпраці з Міжнародною фінансовою корпорацією – IFC, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою розвитку ООН (ПРООН) .

Які рішення пропонує Фонд енергоефективності?
Фонд покликаний забезпечити довгостроковий механізм фінансування проектів з енергоефективності для багатоквартирних будинків.
Якщо у вашому будинку діє ОСББ – ви можете скористатися перевагами Програми Фонду, яка передбачає часткову компенсацію витрат на енергоефективні заходи. Більш детальна інформація про Програму Фонду – за посиланням.
Регіональні консультанти IFC, забезпечують постійне інформування про Програму Фонду енергоефективності та супровід проектів для ОСББ.

У  разі, якщо у вашому будинку ще не створено  ОСББ, пропонуємо скористатися можливостями проекту HOUSES ПРООН

Фонд енергоефективності  у своїй діяльності  керується 10 ключовими принципами:

  • Прозорість
  • Економічна ефективність
  • Законність
  • Конкурентність
  • Добровільність
  • Відповідальність
  • Свобода вибору клієнтом надавача послуг
  • Єдиний підхід до залучення суб’єктів, послуги яких надаються відповідно до комплексу заходів, передбачених програмою
  • Контроль якості товарів, робіт і послуг щодо проекту
  • Верифікація проектів після їх завершення

Уразі виникнення запитань: телефон: +38 044 321-25-63; електронна пошта: info@eefund.org.ua, адреса: вул. Ділова 24,офіс 903, Київ, Україна 03150

  1. Міні-гранти на проведення заходів із програмування в рамках ініціативи Meet and Code

Дедлайн:  8 серпня 2019 року.

Уже втретє в Україні Meet and Code розпочинає відбір подій із популяризації новітніх технологій. Основна мета європейської ініціативи Meet and Code, яка впроваджується в Україні Ресурсним центром ГУРТ за підтримки SAP, – привернути увагу дітей і молоді до переваг цифрового світу. Дедлайн для подання в рамках другого раунду – 8 серпня 2019 року.

Кожна неурядова організація (НУО) має можливість подати заявку та отримати грант на організацію подій, присвячених програмуванню/новітнім технологіям. За умовами програми ці заходи необхіднопровести впродовж Тижня кодування ЄС, що триватиме з 5 по 20 жовтня 2019 року.

У 2018 році в Україні 90 подій отримали фінансування та продемонстрували, наскільки цікавим може бути цифровий світ.

Цього року НУО можуть отримати міні-грант розміром до 9000 гривень для організації заходів, присвячених програмуванню/новітнім технологіям. Подавати заявки потрібно в електронному вигляді.

Критерії відбору поданих заявок:

  • кожна подія має стосуватися теми технологій і кодування. Незалежно від формату – хакатон, семінар, лекція, кінопоказ, конкурс, ніч кодування, курси робототехніки – подія має зосереджуватися на програмуванні
  • кожну подію мусить відвідати щонайменше 20* дітей та/або молодих людей віком від 8 до 24 років (*верхня межа відсутня)
  • заходи в рамках ініціативи Meet and Code, повинні бути безкоштовними для учасників

ВАЖЛИВО! Всім ОГС-аплікантам перед поданням заявки потрібно зареєструватися на порталі TechSoup Україна. Для реєстрації на сайті Meet and Code слід використати токен, який надається на порталі TechSoup в обліковому записі організації: «Мій профіль» (у верхньому правому куті) à «Назва вашої організації» (у правому куті під іконкою «Пошук») à »Ключі доступу».

Підказка! Токен виглядає приблизно так: 123a4567@1b234c5de67890000

Організаціям, які реєструвалися на сайті Meet and Code у 2018 році, але не мають облікового запису на порталі TechSoup Україна, також потрібно створити такий обліковий запис.

Новинки 2019: Нагороди Meet and Code

Цього року Meet and Code вже вдруге нагородить найкращі події та продемонструє їхні результати широкій аудиторії. Нагороди вручатимуть у чотирьох категоріях:

  • Girls do IT! (Дівчата програмують)
  • Diversity (Різноманіття)
  • Code for the planet (Кодингдляпланети)
  • Сommunity (Громада)

У процесі подання заявки ви обираєте категорію, яка відповідає вашій події. Заходи, що не відповідають вказаним категоріям, залишаються прийнятними для отримання гранту. Журі відбере фіналістів та переможців у кожній категорії.

Також триватиме загальне голосування за найкращу подію. Голосування відбуватиметься з 16 вересня по 20 жовтня 2019 року.

Організації, що посядуть перші місця у категоріях та загальному голосуванні на загальноєвропейському конкурсі, отримають винагороду в розмірі 2000 євро.

Хто впроваджує ініціативу Meet and Code

Ініціатива Meet and Code розроблена Haus des Stiftens gGmb та проводиться за фінансування корпорації SAP, яка надає підтримку та забезпечує ресурсами неприбуткові організації. В Україні Meet and Code реалізується Ресурсним центром ГУРТ, що є партнером Глобальної мережі TechSoup.

ГУРТ – національний центр суспільної інформації та експертизи, що понад 23 роки прискорює суспільні трансформації в Україні завдяки ефективному впровадженню інноваційних проектівта обслуговуванню агентів змін, розвиваючи їхній потенціал та максимізуючи вплив. З 2016 року Ресурсний центр ГУРТ у партнерстві з TechSoup реалізовує Програму технологічної підтримки НПО України (TechSoup Україна), яка пропонує неприбутковим організаціям програмне забезпечення відомих ІТ-компаній на пільгових умовах.

Компанія SAP, один із світових лідерів на ринку корпоративних застосунків, допомагає організаціям будь-якого розміру та спеціалізації ефективніше управляти своїм бізнесом – рішення SAP дозволяють підвищити ефективність взаємодії окремих співробітників і організацій в цілому, сформувати глибоке розуміння бізнесу та створити конкурентну перевагу. Рішеннями та сервісами SAP користуються понад 378 000 клієнтів, передові технології компанії гарантують високу рентабельність, сприяють безперервній адаптації та стійкому зростанню.

На український ринок компанія SAP вийшла в 1995 році. В Україні клієнтами SAP є понад 250 державних організацій, а також підприємств різних секторів і галузей. SAP активно бере участь у розвитку національних ІТ-кадрів України, співпрацюючи з провідними вишами країни в рамках глобальної програми «Університетський Альянс».

Для отримання додаткової інформації завітайте на www.sap.ua.

ДОКУМЕНТИ: 

https://meet-and-code.org/ua/uk/register

У разі виникнення запитань:  ukraine@meet-and-code.org

  1. EU4Business: від стратегії до дії

Дедлайн:  EU4Business: від стратегії до дії

Цей проект, в якому приймає участь багато країн, підтримує реформи у сфері підвищення конкурентоспроможності та поліпшення бізнес-середовища в країнах Східного партнерства та діє як на національному, так і на регіональному рівнях. На національному рівні ОЕСР забезпечує індивідуальну підтримку в розробці, моніторингу та модернізації стратегій та програм, які сприяють реалізації реформ у сфері розвитку приватного сектору, процесу розробки конструктивної політики та розширенню бізнес-середовища. На регіональному рівні ОЕСР стимулює впровадження реформ за допомогою партнерських перевірок та діалогу з питань регіональної політики. Крім того, у співпраці з партнерськими організаціями (Європейською комісією, ЄБРР та Європейським фондом освіти) ОЕСР проведе третю оцінку виконання Акту з питань малого бізнесу для Європи з метою моніторингу прогресу у впровадженні законодавчих реформ та раціоналізації господарчої діяльності, а також визначення майбутніх пріоритетів у сфері розвитку МСП.

Мета

Головною метою є підтримка реформ, спрямованих на підвищення конкурентоспроможності та поліпшення бізнес-середовища в країнах Східного партнерства.

Зокрема, проект має на меті:

  • посилення інституційної бази, надання державної підтримки приватному сектору та поліпшення бізнес-середовища;
  • сприяння моніторингу та оцінюванню політики розвитку приватного сектору та вдосконалення процесу розробки статистики підприємницької діяльності;
  • сприяння процесу розробки конструктивної політики та раціоналізації господарчої діяльності на регіональному рівні;
  • стимулювання впровадження судової реформи за допомогою партнерських перевірок та діалогу з питань регіональної політики.

Бенефіціари

Директивні органи у сфері розвитку приватного сектору, відповідні державні установи, посередницькі організації і, насамперед, приватний сектор в шести країнах Східного партнерства.

Діяльність

Національний рівень

Окрім надання індивідуальної підтримки кожній країні з урахуванням її потреб та особливостей, основна діяльність проекту передбачає:

  • Надання допомоги урядам в розробці стратегій та планів дій та пропонування ключових показників ефективності діяльності для оцінювання результатів.
  • Посилення процесу розробки політики шляхом впровадження заходів із залученням зацікавлених сторін державного та приватного секторів.
  • Надання допомоги урядам у моніторингу прогресу у впровадженні реформ в сфері підвищення конкурентоспроможності та запланованих дорожніх карт законодавчих реформ.
  • Надання допомоги урядам у розробці, аналізі та поширенні гармонізованої статистики підприємницької діяльності.

Регіональний рівень

Основні напрями діяльності:

  • Перегляд методології оцінки виконання Акту з питань малого бізнесу.
  • Організація одного засідання фокус-групи з питань приватного сектору для кожної країни та трьох семінарів, присвячених Акту з питань малого бізнесу, для зацікавлених сторін з метою спрощення процесу оцінки виконання Акту.
  • Проведення урядової самооцінки та оцінки виконання Акту з питань малого бізнесу з боку ОЕСР в шести країнах.
  • Опублікування регіонального звіту.
  • Організація трьох регіональних засідань круглого столу ОЕСР з підвищення конкурентоспроможності країн Євразії.
  • Проведення шести партнерських перевірок (2017: Вірменія, 2018: Азербайджан, Грузія, 2019: Беларусь, Молдова, Україна).

Результати

  • Очікувані результати:
  • Вдосконалені стратегічні програми розвитку приватного сектору (стратегії / плани дій).
  • Підвищена інституційна спроможність уряду надавати підтримку приватному сектору.
  • Збільшений внесок бізнес-асоціацій до процесу розробки політики.
  • Підвищена спроможність здійснювати моніторинг реалізації державної політики.
  • Наявність структурної та демографічної статистики підприємницької діяльності.
  • Опублікування, розповсюдження та використання для процесу розробки політики третього звіту з результатами оцінки виконання Акту з питань малого бізнесу.
  • Партнерські перевірки стану реалізації реформ в сфері підвищення конкурентоспроможності.

ДОКУМЕНТИ:

http://www.eu4business.eu/ukraine

Уразівиникнення запитань:  

EU4BUSINESS SECRETARIAT

Phone: +32 2 749 18 51
E-mail: secretariat@eu4business.eu

4. Конкурс мікрогрантів на розвиток бізнесу та підвищення особистої конкурентоспроможності

Дедлайн:  01.04.2019 – 31.12.2019.

Маріупольська Спілка Молоді у співпраці з Данською радою у справах біженців за фінансової підтримки Європейського Союзу оголошує нову програму, спрямовану на підтримку малого бізнесу та самозайнятості для молоді Донецької області.

Більше можливостей для отримання фінансування у розділі «Гранти»

Маріупольська Спілка Молоді у співпраці з Данською радою у справах біженців (Danish Refugee Council) за фінансової підтримки Європейського Союзу (European Union) оголошує нову програму в межах європейської ініціативи «EU4Youth», спрямовану на підтримку малого бізнесу та самозайнятості для молоді Донецької області, яка постраждала від конфлікту на сході України.

У межах програми будуть надаватися гранти двох типів:

  1. 150 грантів на започаткування нового, відновлення або розширення існуючого бізнесу – середній розмір гранту складе 830 євро. На цю суму ви можете придбати необхідну техніку, обладнання, засоби виробництва. Грант можна використовувати також на витратні матеріали (до 10% від загальної вартості).
  2. 100 грантів на додаткове професійне навчання – середній розмір гранту складе 375 євро. Ви можете обрати програму підвищення кваліфікації або офлайн чи онлайн-курс з будь-якої спеціальності: програмування, інтернет-маркетинг, косметологія, манікюр тощо. Умова — завершення навчання до грудня 2020 року та надання сертифіката після закінчення курсу.

Головна мета конкурсу грантів – допомога молодим людям, що постраждали від конфлікту на сході України шляхом підвищення їхньої персональної конкурентоспроможності на ринку праці, а також створення і розвиток власного бізнесу.

Взяти участь в конкурсі можуть внутрішньо переміщені особи та особи, які постраждали від конфлікту в Україні, віком від 18 до 35 років включно, що зареєстровані та проживають на підконтрольній українському уряду території Донецької області.

Пріоритет участі мають внутрішньо переміщені особи, люди з інвалідністю та особливими потребами, молоді жінки, молоді люди групи соціального ризику.

Критерії відбору учасників програми:

  1. Життєздатність та реалістичність бізнесідеї, розуміння заявником схеми її реалізації
  2. Актуальність і збалансованість бюджету бізнесідеї
  3. Доведена мотивація в отриманні нових або покращенні існуючих професійних навичок. Розуміння заявником схеми практичного застосування отриманих навичок в майбутньому
  4. Наявність кваліфікованого та сертифікованого постачальника відповідних послуг
  5. Особлива перевага надається молодим жінкам-заявницям, заявникам з інвалідністю або соціальними ризиками

Щоб заповнити заявку, перейдіть за посиланням.

Увага! Заповнення заявки не гарантує автоматичного отримання гранту. Кожна заявка буде розглянута конкурсною комісією, яка приймає рішення щодо подальшої участі заявки в програмі. 

ДОКУМЕНТИ:

Щоб заповнити заявку, перейдіть за посиланням.

У разі виникнення запитань:  

  • Північна частина Донецької області: +38 066 045 10 21 Тетяна
  • Південна частина Донецької області: +38 068 219 64 98 Олексій

5. Перший Національний конкурс Шаблон-Challenge

Дедлайн:   1 вересня 2019 року.

Конкурс покликаний залучити юристів, менеджерів, консультантів, дослідників та усіх охочих до створення шаблонів документів (договорів, листів, заяв, актів, скарг тощо), які сприятимуть упорядкуванню юридичного досвіду та впровадженню електронного документообігуна підприємствах України та за кордоном. Дедлайн – 1 вересня 2019 року.

Це перший національний конкурс авторів шаблонів документів.

Конкурс покликаний залучити юристів, менеджерів, консультантів, дослідників та усіх охочих до створення шаблонів документів (договорів, листів, заяв, актів, скарг тощо), які сприятимуть упорядкуванню юридичного досвіду та впровадженню електронного документообігуна підприємствах України та за кордоном.

Маєш бажання внести свій вклад в автоматизацію документообігу та стандартизацію документів? Хочеш отримати всеукраїнське визнання? Чи потрібне тобі роялті від продажу свого твору-шаблону? Бажаєш стати «юристом майбутнього»?

СУТЬ КОНКУРСУ

Кожен учасник конкурсу повинен додати 10 шаблонів до 1 вересня 2019 року.

Виграє учасник, який зробив шаблони, що максимально відповідатимуть всім нижчезазначеним критеріям.

Шаблони, що не повністю відповідають даним вимогам, можуть бути допущені до публікації на сайті за рішенням конкурсної комісії.

Шаблони, що не відповідають вимогам, участі у конкурсі не приймають.

При оцінці шаблонів будуть враховуватися всі критерії відбору.

Авторам допущених шаблонів буде виплачуватися роялті у розімірі 25 % від продажу шаблонів.

Головний приз – подорож на море на двох!

КРИТЕРІЇ ВІДБОРУ:

  • Якість (відповідність усім вимогам законодавства та практики діловодства, відсутність одруків, коректність заповнення тощо)
  • Складність (багатомовність, врахування позиції ДФС та судової практики тощо, формування допоміжних документів до основного документу (наприклад рахунок, акт до договору) тощо)
  • Гнучкість (здатність відповідати різним комерційним вимогам, передоплата, розстрочка, післяплата тощо)
  • Практичність (зручність і зрозумілість для користувача)

ДЛЯ УЧАСТІ НЕОБХІДНО:

  1. Зареєструватися на сайті ІнСтаКо www.instaco.com.ua
  2. Додати свої дані в реєстр контрагентів. Створити договір з ІнСтаКо, зберегти його, підписати своїм кваліфікованим електронним підписом та відправити (поділитись) на vyurchak@instaco.com.ua. Підписаний договір від імені ІнСтаКо надійде протягом 5 робочих днів.
  3. Рекомендовано: переглянути вебінари проекту.
  4. Створити в своєму особистому кабінеті 10 шаблонів та направити адміністратору.
  5. Створити акт приймання-передачі твору (в договорі з ІнСтаКо), записавши в акті назви усіх шаблонів, які Ви відправили адміністратору. Акт приймання-передачі твору зі сторони ІнСтаКо буде підписаний тільки якщо шаблон буде прийнятий до публікації на сайті ІнСтаКо.

Умови участі:

Приймаючи участь у конкурсі, Учасник цим передає ТОВ “ІнСтаКо” (далі – Набувач) всі виключні майнові права на використання створених ним Шаблонів, в тому числі: право на постійне зберігання, на публічний показ (постійне, тимчасове експонування), на використання тексту шаблону в друкованих виданнях з метою популяризації, на продаж з метою отримання прибутку, на передачу Шаблону іншим організаціям, на передачу Твору іншим установам, організаціям на тимчасове та/абор постійне використання, зберігання з метою публічного показу (тимчасового експонування) в Україні та за її межами, на копіювання та відтворення, модифікацію, на використання Твору або його частин у рекламних цілях тощо. Вищезазначений перелік не є вичерпним. Сторони під “виключним правом на використання Твору” також розуміють усі інші виключні майнові права на використання твору (способи та форми використання твору) згідно із законодавством України. Використання твору може здійснюватись, як на території України, так і на території будь-якої іншої держави. ТОВ “ІнСтаКо” виплачує Учаснику винагороду за створення шаблону, який відповідає вищезазначеним критеріям у вигляді роялті у розмірі не менше 25% від продажу шаблонів створених учасником. Виплата авторської винагороди здійснюється шляхом безготівкового розрахунку в національній валюті України по банківських реквізитах, вказаних в договорі протягом 10 днів місяця, наступного за місцяцем, в якому були транзакції з продажу шаблону.

 

 ДОКУМЕНТИ:

  1. Зареєструватися на сайті ІнСтаКо www.instaco.com.ua
  2. Додати свої дані в реєстр контрагентів. Створити договір з ІнСтаКо, зберегти його, підписати своїм кваліфікованим електронним підписом та відправити (поділитись) на vyurchak@instaco.com.ua. Підписаний договір від імені ІнСтаКо надійде протягом 5 робочих днів.
  3. Рекомендовано: переглянути вебінари проекту.
  4. Створити в своєму особистому кабінеті 10 шаблонів та направити адміністратору.
  5. Створити акт приймання-передачі твору (в договорі з ІнСтаКо), записавши в акті назви усіх шаблонів, які Ви відправили адміністратору. Акт приймання-передачі твору зі сторони ІнСтаКо буде підписаний тільки якщо шаблон буде прийнятий до публікації на сайті ІнСтаКо.

У разі виникнення запитань: 

Адреса: м. Київ, вул. Максимовича, 24

https://instaco.com.ua

+380637886291 Инна, +380977381788 Ирина

info@instaco.com.ua

6. Фінсько-український трастовий фонд

Енергоефективність, відновлювана енергетика та альтернативні види палива

Трастовий фонд забезпечує грантове фінансування для стимулювання співпраці двох країн у сферах енергоефективності та відновлюваної енергетики.

Повна інформація про ФОНД: http://www.nefco.org/work-us/our-services/grants/finland-ukraine-trust-fund

Програма

Ціль Трастового фонду – сприяти співпраці між Фінляндією та Україною та визначити можливості надання консультаційних послуг та інвестицій для проектів у сферах енергоефективності, відновлюваних джерел енергії, виробництва енергії з відходів та створення інтелектуальних енергетичних систем.

Трастовий фонд фінансується Міністерством закордонних справ Фінляндії та управляється НЕФКО.

Місцевий координатор – Держенергоефективності.

Діяльність Трастового фонду буде зосереджена на наступних сегментах:

  1. Відновлювана енергія та виробництво енергії з відходів
  • Інтеграція відновлюваних джерел енергії та виробництва енергії з відходів в енергосистеми при забезпеченні стабільності національної системи
  • Використання цих джерел енергії у виробництві електроенергії, а також у секторах опалення та охолодження
  • Збільшення частки електроенергії, виробленої з відновлюваних джерел та відходів
  • Ефективні логістичні заходи для біоенергетики, утилізація відпрацьованого палива
  • Створення нового національного інструменту фінансування для залучення інвестицій у відновлювану енергетику
  1. Виробництво електроенергії та тепла
  2. Мережі централізованого теплопостачання
  • Енергоефективність у будівлях, промисловості
  1. ІТ-рішення та розподільчі мережі.
  2. Розвиток партнерських відносин у контексті програм багатосторонніх розробок та проектів міжнародних фінансових установ:
  • Інтелектуальні енергетика та енергетичні системи, використовуючи наявні чисті джерела енергії

Обсяг та умови фінансування

  • Фінансування демонстраційних проектів може надаватися як грантове фінансування українським підприємствам з наданням переваги МСП (малим та середнім підприємствам) для державних та приватних проектів.
  • Як правило, потрібний власний внесок власників проекту, проте технічна допомога, наприклад, консалтинг та програмне забезпечення, може бути підтримано із покриттям до 100% вартості.
  • Закупівлі повинні бути прив’язані до фінської частки, що означає, що кожен проект повинен мати інтерес у Фінляндії у формі консалтингу, поставок або інвестицій. Рівень фінської частки становить щонайменше 30% від загальної вартості проекту. Вибраними консультантами є, головним чином, компанії, зареєстровані у Фінляндії.
  • Закупівлі, пов’язані з діяльністю, що підлягає фінансуванню, здійснюються у відповідності до Рекомендацій щодо закупівель НЕФКО.
  • Є можливості поєднання грантів з іншими фінансовими інструментами НЕФКО – позики в Investment Fund loansFacilities for Cleaner ProductionEnergy Saving Credits.
  • Кошти будуть використані виключно для фінансування діяльності, яка відповідає критеріям ОДР, встановленим КСР ОЕСР (OECD DAC).
  • Кошти планується виплатити до кінця 2021 року.

Демонстративні проекти

Грантова підтримка може бути поширена на демонстраційні проекти, якщо;

(і) проекти є трансформаційними, інноваційними та впроваджують нові технології на місцевому ринку;

(іі) партнер зобов’язується здійснити проект за допомогою грошового або натурального внеску;

(ііі) проект, імовірно, не буде реалізовано без підтримки цього гранту.

Крім того, демонстративні проекти повинні

  • приносити користь не тільки локально, а й на національному рівні;
  • бути інноваційними;
  • впроваджуватися на основі відомих і перевірених технологій;
  • бути економічно ефективними;
  • бути доступними і не мати негативного впливу на вразливі групи споживачів;
  • підвищувати енергоефективність на рівні системи, підсистеми чи компонентів;
  • бути екологічно стійкими;
  • бути фінансово стійкими після грантової підтримки;
  • бути прикладами найкращих практик та найкращих доступних технологій;
  • бути здатними до мультиплікації.

Технічна допомога

Фінансування для Технічної допомоги (ТД), також окреме, може бути надано різним видам проектів, включаючи послуги програмного забезпечення, законодавчу підтримку та створення інструментів фінансування, ноу-хау, виробництво енергії з відновлюваних джерел енергії тощо.

Фінансування також може надаватися експертним службам для підтримки Держенергоефективності, спираючись на їхні пропозиції, а також надається довгостроковими місцевими фахівцями та консультантами або короткостроковими зовнішніми консультантами. Ці рекомендації охоплюють також ТД та консалтингові проекти.

Зокрема, проекти, які мають право на фінансування ТД та консультаційних проектів, повинні:

  • приносити користь не тільки локально, а й на національному рівні
  • бути прогресивними, демонстративними та інноваційними
  • підвищувати довіру інвесторів до енергетичного сектору
  • підтримувати ратифікацію «чистої» енергетичної політики
  • надавати нові можливості для підтримки політики у сферах співпраці у рамках цього фонду
  • сприяти залученню прямих іноземних інвестицій
  • підтримувати національний інструмент фінансування

Як подати заявку на фінансування з Програми?

Щоб подати заявку на фінансування з Трастового фонду, заповніть Заявку для участі.

Ви можете запросити форму Заявки у формі Word від контактних осіб нижче. Зверніть увагу, що заповнені форми заявки повинні бути подані в електронній формі за адресою: finland.trustfund.proposals@gmail.com.

Для отримання додаткової інформації про Програму, будь ласка, зв’яжіться з нами:

  • Директор Проекту, Яркко Олкінуора (Фінляндія): +358 40 0805056 або jarkko.Olkinuora@fcg.fi
  • Керівник групи, Андрій Левконюк (Україна): +380 97 6405390 або andrew.levkonyuk@fcg.fi

Доступне фінансування з Трастового фонду здійснюється за пропозицією, отриманою від заявників, та її подальшої оцінки Комітетом з оцінки та моніторингу Трастового фонду,затвердженням Інвестиційним комітетом НЕФКО та затвердженням без заперечень Міністерством закордонних справ Фінляндії.

Джерело: http://www.nefco.org/work-us/our-services/grants/finland-ukraine-trust-fund

 ДОКУМЕНТИ:

Щоб подати заявку на фінансування з Трастового фонду, заповніть Заявку для участі.

У разі виникнення запитань:

Для отримання додаткової інформації про Програму, будь ласка, зв’яжіться з нами:

  • Директор Проекту, Яркко Олкінуора (Фінляндія): +358 40 0805056 або jarkko.Olkinuora@fcg.fi
  • Керівник групи, Андрій Левконюк (Україна): +380 97 6405390 або andrew.levkonyuk@fcg.fi
  • ukrceoi@unhcr.org

7.  УВАГА! Розпочався конкурсний набір до Школи місцевого самоврядування DESPRO – 2019

Дедлайн: 

I очна сесія у Києві ― 17-20 вересня 2019 року, 

II очна сесія у Києві ― 22-25 жовтня 2019 року.

Швейцарсько-український проект “Підтримка децентралізації в Україні” DESPRO оголошує конкурсний набір до Школи місцевого самоврядування DESPRO (Школа), яка проходитиме у наступні етапи:

  • I очна сесія у Києві ― 17-20 вересня 2019 року,
  • II очна сесія у Києві ― 22-25 жовтня 2019 року.

У Школі заплановані дві гілки навчання: для команд ОТГ та для молодих фахівців ОМС ОТГ.

До Школи запрошуються наступні представники ОТГ:

КОМАНДИ ОТГ МОЛОДІ ФАХІВЦІ ОМС ОТГ
Запрошуються команди ОТГ із 5 осіб у складі:

  • голова громади (або заступник) у якості лідера команди
  • 4 члени комітету/робочої групи
  • які відповідають критеріям відбору, мають Стратегію місцевого розвитку та високу мотивацію до участі у Школі

(детальніше ― у Положенні про відбір учасників I)

Запрошуються молоді, ініціативні спеціалісти віком до 35 років
з мінімальним досвідом роботи у сфері місцевого самоврядування,
які шукають можливості для розвитку та вдосконалення професійних знань, і готові використовувати їх для розвитку своєї громади.
(детальніше ― у Положенні про відбір учасників II)

Щоб подати заявку на учать, необхідно надіслати електронною поштою до 10 червня 2019 року (включно) на t.siryk@despro.org.ua, зазначивши у темі листа «заявка на навчання у групі “Команди ОТГ”» АБО «заявка на навчання у групі “Молоді фахівці ОМС ОТГ”» наступний

ПАКЕТ ДОКУМЕНТІВ:

КОМАНДИ ОТГ МОЛОДІ ФАХІВЦІ ОМС ОТГ
  1. 1. Стратегія громади зі стислим описом процесу її розроблення,
    затвердження та реалізації, підкріплена копіями відповідних рішень
    ОМС (скановані документи без підписів та печаток НЕ розглядатимуться)*
  2. 2. загальна анкета на участь від команди ОТГ (завантажити Анкету I)
  3. 3. персональне резюме від кожного з учасників команди
  4. 4. персональні рекомендаційні листи (від колег/Асоціацій ОМС/
    громадського сектору) – мінімум 1
  5. 5. скан-копія рішення ОМС про затвердження комітету/робочої групи
    зі стратегічного планування/виконання стратегії із персональним складом (скановані документи без підписів та печаток НЕ розглядатимуться).

* у разі, якщо стратегія ще не затверджена ― проект стратегії зі стислим описом процесу її розробки та іншими документами (склад комітету/робочої групи, копії відповідних рішень ОМС)

  1. 1. персональна анкета на участь у Школі (завантажити Анкету IІ)
  2. 2. мотиваційний лист щодо участі у навчанні
  3. 3. персональні рекомендаційні листи (від колег/Асоціацій ОМС/громадського сектору) – мінімум 1.

Прохання надсилати документи, заповнені виключно у електронному вигляді! Заповнені від руки заявки НЕ розглядатимуться.

Відбір учасників Школи DESPRO буде здійснено спеціально створеною комісією до 12 липня 2019 року.

Детальніше про Школу місцевого самоврядування DESPRO можна ознайомитися на офіційному сайті проекту за посиланням.

Проект DESPRO покриває усі витрати на навчання/проживання/харчування/трансфер до/від місця проведення заходу, окрім проїзду до та з м. Києва.

У разі виникнення запитань:

Із запитаннями можливо звертатися за телефоном +38 (044) 270 55 21 або на електронну адресу t.siryk@despro.org.ua (координатор Тетяна Сірик).

8. Український культурний фонд оголосив нові грантові програми на 2019 рік

Одними з першорядних стратегічних цілей УКФ є сприяння творенню національного культурного продукту, промоція та розповсюдження української культури. Відштовхуючись від них, було розроблено вісім конкурсних програм, які охоплюватимуть різні сектори культури та аудиторії потенційних грантоотримувачів. Програми запускатимуться поступово, протягом першої половини 2019 року. Спільний бюджет грантів становить 641 мільйон гривень.

Останні дві програми, «Промоція культури та місцевий розвиток» і «Розбудова зв’язків ‒ мережування», доопрацьовуються і незабаром з’являться на офіційному сайті УКФ.

Докладно про нові програми та правила для заявників: https://ucf.in.ua/programs

У разі виникнення запитань: 

+38 (050) 629-18-08

+38 (044) 504-22-66

info@ucf.in.ua

9. Конкурс ідей для партнерства у краудфандинговій ініціативі «Культура.Спільнота»

Дедлайн: Конкурс триває постійно до 15 жовтня 2019 року.

Міжнародний фонд «Відродження» оголошує конкурс ідей для партнерства у краудфандинговій ініціативі «Культура. Спільнота». Завдяки підтримці, громадські організації, які реалізують проекти у сфері культури та залучають кошти спільноти отримають додаткові можливості для реалізації своїх ідей. Підтримка проектів відбуватиметься таким принципом. Якщо ви зібрали заявлену суму на краудфандингу, то Фонд додає таку ж, але не більше 150 тисяч гривень. Дедлайн – 15 жовтня 2019 р.

Наприклад:

Заявили 80 тис.грн. ->Зібрали 80 тис. грн. -> Отримали + 80 тис.від Фонду

У конкурсі можуть брати участь організації з усіх регіонів України.

Конкурс триває постійно до 15 жовтня 2019 року.

Більш детально за посиланням.

ДОКУМЕНТИ: 

Для участі потрібно заповнити коротку заявку з описом вашої ідеї та планів щодо краудфандінгової кампанії. Заповнену анкету слід відправити на електронну адресу: mykhaylova@irf.ua.

У разі виникнення запитань: 

mykhaylova@irf.ua.

10. Біржа праці для об’єднаних територіальних громад

Біржа праці для об’єднаних територіальних громад створена за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні й сприятиме українським ОТГ у пошуку кадрів, а людям – у пошуку роботи. Ми прагнемо встановити контакт між робітником та роботодавцем, які потребують один одного,
незалежно від місця проживання. Біржа праці діятиме по всій Україні, виключно для ОТГ, але доступ до неї ми відкриємо і для корпоративних партнерів, які працюють на території об’єднаних громад та поза ними, і мають потребу в кадрах. Для усіх користувачів від об’єднаних територіальних громад послуги Біржі з пошуку кадрів / роботи –БЕЗКОШТОВНІ.

Умови роміщення вакансій та іншої інформації від підприємств та організацій, розташованих поза межами ОТГ, будуть розміщені на сайті Біржа праці ОТГ в розділі Про біржу – його ми відкриємо до кінця березня – за запитом користувачів, що надходять до Біржі. Зараз корпоративні партнери можуть
звязатися з біржею через зворотний звязок на сайті або у приваті на сторінці FB іржа праці ОТГ. Щоб скористатися послугами Біржі, достатньо зайти на сайт http://jobcenter-otg.com.ua/  та пройти реєстрацію у Персональному кабінеті.
У відповідь Ви отримаєте особистий код для подальшого безперешкодного доступу до ресурсу (детальна інструкція – на сайті Біржі праці ОТГ).
На сайті Біржа праці ОТГ Ви знайдете корисну інформацію щодо працевлаштування, профорієнтації  та навчання, відкриття нового бізнесу, досвіду українських об’єднаних громад, юридичні консультації, зможете поставити свої запитання.

Окремий розділ ми присвятили проектам для ОТГ, запитам на проекти від ОТГ та проектам взаємодії громад. Ви можете розміщувати свої запити щодо проектів, яких потребує Ваша громада, а також щодо необхідних Вашій ОТГ консультацій та експертизи у відповідних розділах сайту.
Команда Біржі також готова організовувати навчання, тренінги з актуальних для ОТГ питань, профорієнтації, комунікацій тощо – із залученням фахових спеціалістів, експертів, представників інших об’єднаних громад.
Проектна команда Біржі праці ОТГ буде вдячна Вам за коментарі та побажання щодо вдосконалення роботи нашої Біржі та її змісту.  Ми також готові публікувати інформацію про цікаві події у Вашій громаді, пов’язані зі створенням робочих місць, навчанням, новими проектами та проектами взаємодії з іншими громадами.
Ми також будемо вдячні, якщо інформацію про нові можливості з працевлаштування буде надано членам Вашої ОТГ.

У разі виникнення запитань: 

Запрошуємо до спілкування:  через форму зворотного зв’язку на сайті
http://jobcenter-otg.com.ua/ або через сторінку на Фейсбуці як у відкритому доступі, так і в приваті.
Керівничка проекту: Наталія Мчедлішвілі, тел.: (067) 508 37 90, mchepr@gmail.com

11. Конкурс тревел-грантів для правозахисниць

IREX Європа, громадська організація з Франції, та національний партнер Український жіночий фонд реалізовують ініціативу, яка спрямована на підтримку й посилення навиків з адвокації у молодих жінок, які просувають права жінок у своїй країні. Ця ініціатива триватиме 2 роки за участі 5 країн Євразії та підтримки Європейського Союзу.

В рамках даної ініціативи ми пропонуємо підтримку для подорожей (тревел гранти), щоб забезпечити можливість участі активісток у національних, регіональних та міжнародних заходах, присвячених захисту прав жінок та дівчат.

ПРО МОЖЛИВІСТЬ

Через надання тревел грантів ми заохочуємо молодих активісток-правозахисниць, а також членкинь правозахисних організацій, що просувають права жінок в Україні, брати участь у національних, регіональних та міжнародних заходах, присвячених правам жінок та дівчат. Тревел гранти мають на меті сприяти мережуванню активних молодих лідерок, які нещодавно приєднались до правозахисного руху, обміну знаннями і кращими практиками та підвищенню видимості молодих лідерок в регіоні.

Підтримка може покривати витрати, пов’язані з участю у: 

  1. a)   Міжнародних заходах,наприклад: Міжнародний жіночий форум, Конференція з жіночого лідерства, Глобальний форум з прав людини, Женевський саміт з прав людини та демократії, Жіночий форум AWIDтощо.
  2. b)   Регіональних та національних заходах, наприклад: Metaфестиваль, організований MakeOut(Білорусь); фестиваль DOTYK(Білорусь); Євразійський жіночий форум тощо.

Заявки на участь у заході необхідно подавати не пізніше, ніж за 40 днів до його початку.

ПРО ВАС

Ми запрошуємо подаватись для участі уконкурсі осіб, які:

  • ідентифікують себе жінками, включаючи транс-жінок, гендерквір та небінарних осіб, які ідентифікують себе в більшій мірі жінками
  • борються за людські права/права жінок та мають досвід в активізмі
  • віком від 18 до 30 років з досвідом перебування у правозахисному русі не більше 2 років
  • мають українське громадянство і наразі проживають в Україні

Перевага надаватиметься апліканткам, які проживають у сільській місцевості або мають незначний досвід участі у подібних заходах та/або окрім даної можливості не можуть потрапити на захід.

Максимально можлива сума тревел гранту – 1200 Євро.

ДОКУМЕНТИ

Для участі у конкурсі необхідно заповнити аплікаційну форму, що додається, та надіслати заповнену форму на електронну пошту: o.goriacheva@uwf.org.ua

У разі виникнення запитань: 

(044) 507 0610. 

12. Гранти Європейського Союзу для ОСББ на утеплення будинків

Дедлайн: Заявки приймаються протягом року.

Європейський Союз започаткував програму IQ energy для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Відтепер українські ОСББ можуть взяти кредит на утеплення будинку і отримати 40% компенсацію при поверненні кредиту.

Будь-яка фізична особа, яка має доступ до житлового приміщення в Україні та бажає поліпшити енергоефективність цього приміщення, може скористатися програмою IQ energy. Програма IQ energy надає інвестиційні заохочення (гранти) за виконання наступних вимог:

  • Проекти термодернізації мають бути прийнятними, тобто потрібно дотриматися вимог будівельних норм та правил і використати виключно дозволені матеріали та обладнання;
  • Джерелом фінансування повинні бути кредити фінансових установ – учасників програми;
  • Проект потрібно повністю завершити впродовж чотирьох місяців з дати кредиту;
  • Позичальник повинен зареєструватися в онлайн Системі Управління Грантами програми IQ energy, подати запит на отримання гранту та надати інформацію про себе та про проект термомодернізації задля проведення належної верифікації (перевірки);
  • На момент подачі позичальником запиту на отримання гранту кредит має бути непогашеним, тобто повинна існувати заборгованість за кредитом;
  • Позичальник не звертався за цим проектом за грантами чи компенсаціями до жодних інших програм.

Будь-яка фізична особа може отримати грант в розмірі до 3 000 євро за одним або кількома проектами. Гранти виплачуються в євро на банківський рахунок позичальника, це не може бути кредитний рахунок. Гранти сплачуються фінансовими установами – учасниками програми за результатами успішної верифікації проектів інженерами програми IQ energy.

Позичальником за програмою IQ energy може бути будь-яка фізична особа, що має доступ до житлового приміщення на території України та бажає здійснити заходи з підвищення його енергоефективності.

Програма IQ energy призначена для підтримки проектів, метою яких є підвищення енергоефективності житлових помешкань – одноквартирних будинків (садибних та котеджних будинків) та квартир у багатоквартирних будинках.

Програма IQ energy не надає підтримку проектам, що підтримуються за рахунок будь-якого іншого гранту, в тому числі в рамках державної програми з енергоефективності (Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива).

Позичальники за програмою IQ energy мають право отримати грант IQ energy як винагороду за успішну реалізацію проекту енергоефективності, якщо ними були виконані грантові умови. Позичальники можуть використовувати кошти отриманого гранту на будь-які цілі на свій власний розсуд. Максимальна сума усіх грантів за усіма кредитами, на яку має право претендувати одна особа за програмою IQ energy, складає 3 000 євро.

Заявку на отримання гранту подає позичальник. Позичальники можуть сформувати заявки на отримання гранту самостійно або залучити для допомоги представників банків-учасників програми чи третіх осіб, на свій власний розсуд та ризик. Для отримання гранту за програмою IQ energy позичальник повинен офіційно звернутися з відповідним запитом. Запит подається виключно в електронній формі до Системи управління грантами, яка доступна через мережу інтернет розроблена спеціально для супроводження процесу присудження грантів.

ПОДАТИ ЗАЯВКУ

ДОКЛАДНІШЕ  – ТУТ 

У разі виникнення запитань:

Східноєвропейський фонд енергоефективності та довкілля E5P

info@iqenergy.org.ua

0-800-505-717

http://www.iqenergy.org.ua/

 

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту