До уваги пільговиків!

Управління соціального захисту населення Олевської райдержадміністрації інформує, що з 1 жовтня 2019 року в Україні стартує монетизація пільг на оплату житлово – комунальних послуг. Затверджено Постанову Кабінету Міністрів України №373 від 17.04.2019р. «Порядок надання пільг на оплату житлово – комунальних послуг у грошовій формі».

Відповідно до цієї постанови будуть паралельно функціонувати дві системи надання пільг у грошовій формі: готівкова і безготівкова.

Монетизована пільга призначається у безготівковій формі – на персональний особовий рахунок в «Ощадбанку», звідки суми автоматично перераховуються на оплату житлових та комунальних послуг. Якщо пільга зекономлена, залишок суми можна забрати готівкою по закінченні опалювального сезону. Окремо в постанові обумовлено, що на кінець календарного року гроші з персональних рахунків пільговиків не повертаються до держбюджету (тобто залишаються пільговику).

Пільга може бути призначена й готівкою з виплати щомісяця – для цього пільговику буде слід подати заяву та вказати номер рахунку в «Ощадбанку» для перерахування коштів.

         З метою підготовки  до реалізації Порядку, управління праці та соціального захисту населення  просить громадян, яким надаються пільги на оплату житлово-комунальних послуг звернутись до управління праці  (кабінет 11), для звірки інформації в базі ЄДАРП, та при собі мати наступні документи:

  • довідка про склад сім’ї;
  • посвідчення, яке дає право на пільги;
  • паспорт пільговика, та членів сім’ї, яким нараховується пільга;
  • ідентифікаційний номер пільговика, та членів сім’ї, яким нараховується пільга;
  • свідоцтва про народження дітей, паспорт дітей (у разі виповнення 14 років).

Для отримання додаткових роз’яснень Ви можете звернутись до управління соціального захисту населення Олевської райдержадміністрації (особисто за адресою вул. Привокзальна,5 м. Олевськ або за телефоном 2-17-70).

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту