Олевська міська рада продовжує брати участь у комунікаційних заходах в рамках Програми «U-LEAD з Європою»

25 липня у Домі Децентралізації у Києві відбулася презентація посібника «Інформування та залучення населення. Рекомендації на усіх етапах створення та роботи ЦНАП». Посібник є частиною пакету підтримки, який розробляє команда напряму з покращення якості надання адмінпослуг для населення Програми «U-LEAD з Європою».

До участі були запрошені фахівці відповідальні за зв’язки з громадськістю та взаємодії зі ЗМІ або фахівці, які виконують суміжні функції. Попередньо необхідно було заповнити відповідну заявку, вказавши в тому ж числі мотивацію участі у заході та обрані теми, що можна було б почерпнути у даному заході.

Спеціаліст загального відділу по зв’язкам з громадськістю та ЗМІ Олевської міської ради Вікторія Загоровська відправила заявку і незабаром отримала лист-підтвердження участі у заході. Всього мали можливість послухати виступи експертів та отримати практичні навички близько 50 громад зі всієї України.

Учасників привітали Тарас Лилик від імені Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України та Наталія Старостенко від імені Представництва ЄС в Україні.

Розповіли про соціальні зміни та роль комунікацій у них, презентували кращі практики комунікації реформ та соціальних змін у містах та громадах України відомі експерти: керівник сектору місцевого розвитку Представництва Європейського Союзу в Україні Наталія Старостенко, радниця, керівниця комунікаційної команди Офісу віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Олена Конопля, директорка агенції ECOMM Communication Consulting Світлана Кісільова, координаторка відділу інституційної підтримки Програми «U-LEAD з Європою» Тамара Береш. Був виступ й англійською мовою – керівниця відділу комунікацій, діалогу та налагодження зв’язків Програми «U-LEAD з Європою» Астрід Коль презентувала кращі практики по залученню населення в процеси об’єднання громад.

Друга частина заходу складалась з практичного семінару на тему «Комунікація соціальних змін у громадах України». Всі присутні поділились на 5 груп, яким було надано кейси з інформацією про певну абстрактну ОТГ: опис громади, цільові аудиторії, ключі групи, ЗМІ і точки дотику з інформацією та, власне, завдання. Кожна із п’яти груп мали різні вихідні дані та різні завдання. Крім того, групи мали визначити доповідача, який презентуватиме зроблену роботу.

Спеціаліст Олевської міської ради Вікторія Загоровська була обрана групою для виступу. Вона розповіла про завдання, що отримала, а також шлях його виконання.

спеціаліст загального відділу Олевської міської ради Вікторія Загоровська

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту