Рекомендації бюджетної комісії щодо розподілу коштів перевиконання

8 серпня, безпосередньо перед сесією міської ради, відбулось засідання бюджетної комісії. На ній були присутні міський голова Олег Омельчук, його заступник Яків Осипчук, секретар міської ради Віталій Шейко, голова комісії Юрій Шевчук, члени комісії: Олег Ковальчук, Віктор Хлань, Микола Атанов, депутати міської ради Ярослав Іванченко та Станіслав Бідюк, начальник фінансового відділу Катерина Горпиніч, а також представники закладів медицини, спорту та освіти.

Було розглянуто 12 питань, серед яких затвердження звіту про виконання міського бюджету, надання одноразової матеріальної допомоги, співфінансування робіт та інші.

Але найбільш обговорюваним стало питання внесення змін до міського бюджету. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України, виділено кошти в сумі 810 000 грн. Крім того надійшла субвенція з районного та обласного бюджетів.

Найбільше обговорювали члени комісії розподіл коштів перевиконання за рахунок збільшення доходної частини за І півріччя 2019 року. Загальна сума перевиконання становить 1 958 000 гривень.

За словами начальника фінансового відділу Катерини Горпиніч, до міської ради надійшло пропозицій на суму близько 12 мільйонів гривень. Це майже в 6 разів більше, ніж існуюча сума перевиконання.

До переліку увійшли пожежна сигналізація для Сердюківської школи, матеріальна допомога жителям громади, заробітна плата медичним працівникам ФАП та ФП сіл громади, які фінансуються з міського бюджету та ін.

Нагадаємо, згідно проекту перспективного плану формування спроможної мережі на території громади, надісланим Міністерством охорони здоров’я України, в Олевській громаді фінансуються лише певні заклади медичної освіти, які підлягають заданим критеріям (населення, віддаленість тощо). За ініціативи Олевської міської ради, яку одноголосно підтримали депутати міської ради, інші медичні заклади, на які не надходять кошти з НСЗ, не закриваються – наразі вони утримуються з міського бюджету.

Розподіл коштів викликав дискусію. В процесі обговорення було підняте питання щодо підвищення заробітної плати тренерам школи боротьби, загальною сумою 60 000 грн. до кінця року. Раніше ДЮСШ боротьби надали відповідне звернення. Думки з даного приводу серед присутніх розділились: члени бюджетної комісії відзначили, що внесок ДЮСШ боротьби у спортивний рейтинг Олевщини має неабиякий вплив, з іншого боку, піднімалось питання щодо недостатності фінансування інших закладів освіти, а також медицини.

Міський голова Олег Омельчук запропонував наразі підтримати ДЮСШ боротьби та виділити 30 000 гривень. Так як зазначена у зверненні сума передбачена до кінця року – підняти дане питання по перевиконанню за 9 місяців і по-можливості виділити решту коштів. Такий вихід із ситуації підтримали й голова та члени бюджетної комісії.

У підсумку, члени бюджетної комісії вирішили рекомендувати додати 30 000 грн. ДЮСШ боротьби на підвищення загробної плати, в свою чергу, виключивши з відповідного переліку фінансування громадської організації війни і праці та кошти для ВПС «Копище».

Всі питання, розглянуті на засіданні бюджетної комісії було винесено на розгляд сесії міської ради.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту