Президент України Володимир Зеленський в Олевську: питання бурштину та звільнення

Сьогодні, 12 серпня, Президент України Володимир Зеленський відвідав Олевськ. Своє знайомство з Олевщиною Глава держави розпочав з обльоту на гвинтокрилі над лісами Полісся аби оцінити масштаби бурштинової проблеми в регіоні.

«Ми з гвинтокрила побачили, що у вас відбувається і з вирубкою лісу, і з бурштином. Знаємо всі прізвища, хто стоїть за розкраданням державних надр. Ми обов’язково займемося цим питанням. Думаю, що ці люди далеко не поїдуть з нашої країни», – наголосив він.

Розгляд робочих питань розпочався з представлення новопризначеного голови Житомирської обласної державної адміністрації Віталія Бунечка.

У залі засідань зібрались високопосадовці, представники правоохоронних органів, депутати, голови міських рад та об’єднаних територіальних громад області, журналісти провідних телеканалів України, а також жителі Олевської ОТГ, серед яких працівники Олевської міської ради, райдержадміністрації та райради, місцеві ЗМІ. На робочу зустріч з Президентом України був запрошений й голова Олевської міської ради Олег Омельчук.

Під час обговорень, Володимир Зеленський звернувся до голови Національної поліції Сергія Князєва з вимогою звільнити з посад керівників поліції у Рокитнівському, Дубровицькому, Володимирецькому, Зарічненському і Сарненському районах Рівненської області, Олевському та Овруцькому районах Житомирської області і Ратнівському та Любешівському районах Волинської області.

Також Глава держави закликав начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрія Курінського піти у відставку. Він також запропонував звільнитися керівнику головного управління Національної поліції Житомирщини.

Заступник керівника Офісу Президента Руслан Рябошапка зазначив: «Це нагадує бюрократичний театр – у нас не вистачає повноважень, законодавство не таке… Кримінальні авторитети контролюють величезний сектор державної економіки й суспільного життя. Може, просто треба змінити людей, які можуть реалізувати повноваження, які у них є? За сьогоднішнім Кримінальним кодексом можна посадити до в’язниці кого завгодно. Ми бачимо, як саджають законослухняних громадян, зокрема фермерів, і не бачимо, як саджають кримінальних авторитетів, котрі «кришують» видобуток бурштину».

Після завершення наради Президент України короткотривало зустрівся з жителями Олевської ОТГ на площі Соборній.

Більше фото дивіться на нашій офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту