Відбулись громадські слухання щодо утворення Тепеницького старостинського округу

21 серпня в селі Тепениця відбулись громадські слухання щодо створення Тепеницького старостинського округу. Попередньо в.о. старости села Володимир Кайданович оприлюднив у всіх селах відповідного округу оголошення про проведення даного зібрання з датою, часом та місцем проведення. Також про громадські слухання було повідомлено місцевим жителям на святкуванні Дні села та оприлюднено відповідне розпорядження міського голови Олега Омельчука на офіційному сайті Олевської міської ради.

В приміщенні сільського будинку культури зібрались активні місцеві мешканці аби висловити свою думку стосовно утворення старостинського округу. На громадських слуханнях також були присутні міський голова Олег Омельчук, керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин, начальник юридичного відділу Андрій Кравченко, в.о. старости відповідних сіл Володимир Кайданович, депутати міської ради Анатолій Повар і Микола Смик та інші.

У протоколі громадських слухань зареєструвалися 37 осіб. Присутні обрали серед місцевих жителів головуючого, секретаря та трьох членів лічильної комісії.

У порядку денному було обговорення питання щодо створення Тепеницького старостинського округу з центром в с. Тепениця, що складається з сіл: Тепениця, Артинськ, Обище, Соснівка та Хмелівка.

Таке зібрання проходить в громаді вперше. Згідно нового законодавства, на зміну колишнім районам та сільським радам прийшли ОТГ та старостинські округи. Після утворення Олевської ОТГ у всіх колишніх сільських радах працювали виконуючі обов’язки старост (колишні сільські голови). Для того, щоб на майбутніх місцевих виборах жителі сіл мали право обирати свого старосту, потрібно утворити старостинський округ.

Міський голова Олег Омельчук зазначив: «Які це мають бути старостинські округи – має вирішити громада. Не керівництво міської ради, не виконавчий комітет, не депутати, а мають визначити місцеві мешканці… Ви можете обговорити це питання і прийняти рішення чи все лишається в межах бувшої сільської ради чи якісь інші варіанти. Це тільки приймаєте рішення особисто ви».

Розповів присутнім що таке старостинський округ керуючий справами виконавчого комітету Юрій Русин, після чого розпочалося обговорення питання. В.о. старости села Володимир  Кайданович прокоментував: «Я спілкувався з людьми, всі хочуть залишитися у цій громаді, якій ми сьогодні є».

Депутат Анатолій Повар навів приклад польської практики, де за його словами, в кожному селі є староста. На що місцева жителька задала питання: де громаді брати кошти на заробітну плату стільком старостам і діловодам та наскільки доцільне таке рішення.

Присутні обговорювали відповідне рішення поки у всіх не закінчились питання. «За» створення Тепеницького старостинського округу з центром в с. Тепениця, що складається з сіл: Тепениця, Артинськ, Обище, Соснівка та Хмелівка проголосували 36 осіб, жодного «проти», 1 «утримався».

По закінченню заходу міський голова Олег Омельчук відповів на всі питання місцевих мешканців, які їх цікавили.

Наступні громадські слухання відбудуться в селі Лопатичі – 23 серпня о 17:00 год. в приміщенні сільського клубу.

Протокол громадських слухань частини членів громади сіл Тепениця, Артинськ,Обище, Соснівка та Хмелівка (що об’єдналися в Олевську міську об’єднану територіальну громаду і створили єдині органи місцевого самоврядування) з предмету: обговорення питання щодо створення Тепеницького старостинського округу Олевської міської об’єднаної територіальної громади Житомирської області з центром в с. Тепениця, що складається з сіл Тепениця, Артинськ, Обище, Соснівка та Хмелівка

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту