У ЦХЕТУМі відкрито виставку Анатолія Лотуги

27 серпня в приміщенні ЦХЕТУМу офіційно відкрилась виставка робіт художника Анатолія Лотуги з нагоди Дня незалежності України та в честь 79 річниці з його Дня народження. Привітати митця завітали заступники міського голови Олександр Ніколайчук та Яків Осипчук, начальник відділу культури Ірина Кльоц, головний спеціаліст відділу економічного розвитку, транспорту, туризму, інвестицій та комунальної власності міської ради, краєзнавець Юрій Халімончук та шанувальники творчості.

На виставці було представлено близько 30-ти робіт талановитого художника на полотнах у якого переважно зображені мальовничі пейзажі.

Від Олевської мської ради Анатолію Федоровичу вручили подяку та грошову премію за значний внесок у розвиток аматорського мистецтва і естетичного збагачення Олевщини.

Присутні бажали Анатолію Лотузі здоров’я, натхнення у творчості та висловлювали вдячність за його роботу.

Виставка буде експонуватися у ЦХЕТУмі до середини вересня, тож усі бажаючі зможуть безкоштовно відвідати її та на власні очі побачити красу, створену пензлем Аатолія Лотуги.

Довідково

Анатолій Лотуга народився 26 серпня 1940 року у селі Юрове. Захоплюватися малюванням почав із раннього дитинства, малюючи вуглем прямо по побіленій печі. Пізніше в Олевську відвідував гурток «Малювання» у Будинку піонерів, де з ним займався Наум Шапіро, на той час художник Олевського фарфорового заводу. Тоді вже з’явилися перші результати. На міжнародному дитячому конкурсі його малюнок зайняв перше місце, про що було написано у всесоюзній газеті «Піонерська зірка». В молодому віці працював у Житомирському ляльковому театрі. На початку 1960-х років Анатолій Федорович працює в Олевському Будинку піонерів та підробляючи по різних підприємствах та установах. Після одруження в 1966 р. працював художником на 473-му комбінаті нерудних копалин (смт. Дружба). А згодом повернувся до Олевська і почав працювати у районному спорткомітеті. Загалом у переліку олевських закладів, де довелося працювати Анатолію Федоровичу більше десяти, серед яких метало завод, пошта, льонозавод, ПМК-156, лісгосп, дитячі садки та ін. Офіційну трудову біографію митець завершив у 1995 р. сторожем районного споживчого товариства. Але творча діяльність Анатолія Лотуги тривала постійно, без огляду на графік та записи у трудовій книжці. Наразі незважаючи на роки, Анатолій Федорович продовжує малювати та створювати шедеври.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту