Презентація екологічного проекту з сортування сміття

Минулого тижня в залі засідань міської ради відбулась презентація екологічного проекту «Запровадження роздільного збирання твердих побутових відходів в м. Олевську з метою поширення цієї практики на всю територію Олевської ОТГ». Раніше громадська організація «Районне товариство охорони природи» у співпраці з Олевською міською радою стали одними з переможців у конкурсі ідей «Ініціативи громад щодо ефективного поводження з відходами». На реалізацію даного проектугромадська організація отримала грант у сумі 277,6 тис. грн. Більшість коштів передбачена на проведення заходів, які покликані змінити свідомість населення у поводженні з відходами, усвідомлення людьми того факту, що ресурси планети не безмежні, і багато з того, що ми викидаємо на смітник, може використовуватися повторно.

На презентацію зібрались працівники міської ради, райдержадміністрації, представники підприємств і установ, члени ОСББ, місцеві мешканці. Зі вступним словом виступили керівник проекту, голова ГО «Районне товариство охорони природи» Юрій Ходаківський, менеджер проекту, головний спеціаліст відділу економічного розвитку, транспорту, туризму, інвестицій та комунальної власності Олевської міської ради Юрій Халімончук, а також міський голова Олег Омельчук.

Експертами, які у цікавій та доступній для широкого загалу формі повідали про поводження з відходами, стали співробітники Житомирського національного агроекологічного університету Анастасія Ращенко і Віктор Смаглій, а також працівники КЗПО «Обласний еколого-натуралістичний центр» Житомирської облради Наталія Бордюг і Оксана Стадник.

Окрім тематичних виступів експерти наочно продемонстрували процес сортування сміття у форматі «запитання-відповідь».

По завершенню презентації всі учасники отримали стильні багаторазові еко-сумки з екологічною символікою міста.

Просвітницькі акції на тему роздільного збирання сміття з різними категоріями населення організовуватимуться й надалі. Також в ході реалізації проекту планується облаштування 3-х майданчиків та встановлення контейнерів для роздільного збору сміття.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту