В рамках фестивалю “Олевська республіка” відбувся історичний диспут

6 вересня в рамках фестивалю «Олевська республіка» в актовому залі міської ради відбувся історичний диспут за участі доктора історичних наук, професора кафедри історії України Житомирського державного університету імені І. Франка Сергія Стельниковича, заступника начальника управління, начальника відділу молодіжної політики та національно-патріотичного виховання молоді та спорту облдержадміністрації Людмили Гуменни, кандидата історичних наук, доцента кафедри суспільних наук Житомирського агроекологічного університету Генадія Михоріна. Учасниками заходу також були викладачі, студенти та місцеві громадсько-політичні діячі.

Диспут відбувався на тему «Олевська республіка – етап українського державотворення» .

Розпочався захід з вітальними словами Людмили Гуменни. Далі зі своїми доповідями виступали студенти історичного факультету Житомирського державного університету імені І. Франка.

Під час диспуту присутні також обговорити такі теми як: «Олевська  республіка як перший досвід державотворчої діяльності для українського самостійного руху в період Другої світової війни», «Спадкоємність визвольної боротьби Волинської повстанської Армії та Поліської Січі» та ін.

Викладач державного навчального закладу «Олевський професійний ліцей» Олександ Павленко у своїй доповіді розповів присутнім про Тараса Бульбу-Боровця та Поліську  Січ.

У процесі проведення диспуту кожен мав можливість висловити свою думку щодо висвітлених питань.

По завершенню заходу заступник міського голови Олександр Ніколайчук подякував присутнім гостям за те, що завітали до Олевська і прийняли участь у традиційному вже історичному диспуті під час фестивалю «Олевська республіка». Також відзначив, що приємно, що цього року до заходу долучились і підростаюче покоління  – учні та студенти, які цікавляться історією рідної країни.

Підводячи підсумки Людмила Гуменна наголосила, що виступи були глибокими та аргументованими, а сам диспут пройшов цікаво та з користю для кожного учасника.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту