До відома отримувачів державних соціальних допомог та житлових субсидій

Управлінням праці та соціального захисту населення постійно проводиться реалізація державної політики щодо соціального захисту сімей з дітьми, осіб з інвалідністю та осіб похилого віку шляхом надання їм в межах норм чинного законодавства державної допомоги, житлових субсидій та компенсацій, виплата яких здійснюється за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів. Наразі, контроль за правильністю призначення і виплати державної допомоги, цільовим використанням коштів, здійснюється безпосередньо через соціального інспектора.

Державний соціальний інспектор застосовує заходи, спрямовані на попередження, виявлення та недопущення в подальшому порушень та зловживань з боку заявників-одержувачів соціальної допомоги.

Щоб уникнути порушень заявники мають усвідомлювати, що несуть свою частку відповідальності за раціональне використання державних коштів. Отримувачі державної допомоги та члени їх сімей повинні відповідати за достовірність наданої інформації,· відомостей про доходи та майно, які вплинули або могли вплинути на встановлення права при· призначенні· соціальної допомоги· та її розмір.

Для призначення будь-якого виду допомоги заявник надає заяву відповідної форми, затверджену наказом Міністерства праці та соціальної політики України,· в якій своїм підписом дає згоду· на· збір· інформації· про сім’ю, доходи, власність та майно, що необхідна для отримання всіх видів соціальної допомоги, на які сім’я має право. Отримувач допомоги має повідомити спеціаліста з прийому при повторному зверненні про доходи чи майно, що можуть вплинути на призначення чи розмір допомоги, які раніше не вказали, цим зменшить суму переплати( у разі виявлення порушення спеціалістами управління) та в деякій мірі збереже за собою право на подальше отримання соціальної допомоги.

Якщо в ході перевірки виявлено, що громадянин приховав або свідомо подав недостовірні дані про доходи та майновий стан, виплата припиняється.

Надмірно виплачені кошти підлягають відшкодуванню. У разі відмови повернення коштів у визначений термін, будуть стягнуті у судовому порядку.

Водночас повідомляємо, що отримувачі державної допомоги зобов’язані повідомляти структурний підрозділ соціального захисту населення про всі зміни, які відбулись.

Управління праці та соціального захисту населення

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту