В Олевську відбулось засідання правління Державного концерну «Укрторф»

26 вересня в Олевську відбулось чергове виїзне розширене засідання правління Державного концерту «Укрторф». В актовому залі Олевської міської ради зібрались генеральний директор Концерну Андрій Озерчук, керівництво державних підприємств Концерну: директор ДП «Волиньторф» Іван Киричик, т. в. о. директора ДП «Рівнеторф» Сергій Ващук, в. о. директора ДП «Житомирторф» Василь Фатенко, в. о. директора ДП «Укрінспаливо» Костянтин Микитас, в. о. директора ДП «Сумиторф» Петро Чернишов, в. о. директора ДП «Реммашторф» Юрій Герасименко.

Участь у засіданні також взяли голова Олевської ОТГ Олег Омельчук, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, перший заступник голови Житомирської обласної ради Сергій Крамаренко, голова Лугинської ОТГ Петро Мельник, голова Словечанської ОТГ Володимир Трикиша, голова Олевської райради Віктор Троц, керівник ДП «Олевськторф» Сергій Павлюк, екс-директор ДП «Житомирторф» Олександр Рогаль та інші.

Керівництво Державного концерну «Укрторф» розглянуло ряд питань, що стосуються видобутку торфу в Житомирській області, в тому числі і на Олевщині, та в інших регіонах України.

Розпочалось засідання з перегляду відео про видобуток торфу. Його коментував директор ДП «Волиньторф» Іван Киричик.

Заступник начальника відділу координації та розвитку виробництва ДК «Укрторф» Євгеній Омельчук розповів про підсумки роботи з видобутку торфу державними підприємствами – учасниками Концерну в сезоні 2019 року.

Кандидат технічних наук, доцент НУВГП, радник генерального директора з технічних питань Володимир Гнєушев та радник генерального директора з економічних питань Оксана Линник розповіли про диверсифікацію діяльності торфопідприємств: міжнародний досвід та аспекти його запровадження в Україні.

Начальник відділу економіки та збуту Інна Івашина розповіла про удосконалення законодавства України в частині правового врегулювання розвитку торфодобувної галузі.

В ході розгляду питань порядку денного тривало жваве обговорення, що стосується діяльності Державного концерну. За словами генерального директора Андрія Озерчука та доповідачів засідання, наразі є ряд проблемних питань, які існують у торфовидобувній галузі України та потребують прийняття відповідних рішень.

Депутат Житомирської обласної ради, член постійної комісії з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів Олександр Ніколайчук зауважив, що в Олевському районі проблема з торф’яними пожежами постає особливо гостро. З міського та державного бюджетів виділяються кошти на гасіння систематичних торф’яних пожеж. Натомість, дозволи на добуток торфу на відповідних територіях нівелювали б дану проблему.

Генеральних директор Концерну Андрій Озерчук погодився та додав, що існують території, де торф повністю вигорає, де його не видобувають. Разом з тим, він повідомив, що існують проблеми в отриманні спец дозволів на добуток торфу для Державного концерну.

Більше фото дивіться на нашій офіційній сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту