Проведено нараду з керівниками освітніх навчальних закладів

15 жовтня заступник міського голови Яків Осипчук провів нараду з керівниками та практичними психологами освітніх закладів Олевської громади. На нараді також були присутні заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту Алла Гаврилюк, головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Альона Ковальчук та ін.

Ключове питання, яке розглядалось під час наради – дії керівників навчальних закладів по запобіганню розповсюдження фейкової інформації стосовно працівників освітніх установ у соціальних мережах невідомими особами. Яків Осипчук повідомив, що актуальність обраної теми зумовлена важливістю в умовах інформаційного протистояння знайти методи виявлення фейкової інформації, її знешкодження й нейтралізації та запобігти поширенню неправдивої інформації, тому що у мережі на електронних скриньках з’являється дедалі більше фейків – неправдивих повідомлень, які підкріплюються підробленими фото, свідченнями і номерами телефонів.

Заступник голови районної ради Олександр Ковальчук звернув увагу на те, що проблема дійсно існує і шахрайські схеми пов’язані з кредитами дуже поширені в Олевському районі. Також наголосив, що ні в якому разі не можна повідомляти свої особисті та паспортні дані, а також не вестися на реклами у ЗМІ, про безвідсоткові онлайн кредити.

Начальник Олевського відділення поліції Ігор Григоришин та заступник керівника Коростенської місцевої прокуратури Іван Терновий розповіли присутнім, як себе вести коли подібні ситуації стаються у колективах навчальних закладів, що робити коли телефонують невідомі та щось вимагають. Також зауважили, що при будь яких підозрілих шахрайських схемах, потрібно звертатися до відділення поліції із заявою або телефонувати за номером 102. «До Олевського відділення поліції надійшло вже більше трьох заяв. Всі заяви з якими зверталися жителі громади реєструються, перевіряються та встановлюються обставини, а в подальшому вони будуть обов’язково розслідуватись», – додав Іван Терновий.

Методист методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Наталія Горпинич розповіла присутнім про булінг в освітньому середовищі. А також по пунктам пояснила що робити коли у навчальному закладі стаються такі випадки.

За результати проведеної нарди було наголошено на першочерговості керівниками навчальних закладів проведення бесід із колективом, батьками та дітьми.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту