Перехід на зимовий час 2019: коли треба перевести годинники

Переведення годинників в Україні 2019 року на зимовий час традиційно відбудеться в останню неділю жовтня.

Перехід здійснюють згіднo з постанoвoю Кабінету міністрів України № 509 вiд 13 травня 1996 року “Пpо порядок обчислення часу нa території України”.

Коли переводять годинники

В ніч з 26 на 27 жовтня о 4 ранку стрілки годинників потрібно перевести на одну годину назад – на 3:00. Таким чином, переведення годинників на зимовий час дасть можливість поспати довше. Варто відзначити, що сучасні гаджети, наприклад, смартфони, комп’ютери, планшети самостійно переведуть годинники на зимовий час.

Незважаючи на те, що тепер українці отримають додаткову годину для відпочинку, це зазвичай не дуже добре впливає на їх стан здоров’я. Аби звикнути до нового режиму дня, українцям, скоріше за все, доведеться пройти через зміну самопочуття, можливе навіть зниження імунітету та порушення сну. За словами експертів відомо, що перехід на зимовий час люди переносять легше, аніж на літній, але організм людини все одно до нового режиму звикає протягом цілих двох тижнів. Тому готуватися до переходу на зимовий час потрібно заздалегідь, як мінімум за тиждень.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту