В Олевську встановили контейнери для роздільного збору сміття

В Олевську на декількох вулицях обладнали спеціальні майданчики та встановили контейнери для роздільного збору сміття.

У процесі реалізації проекту з роздільного збирання відходів, який реалізується за підтримки  ГО «Районне товариство охорони природи» у співпраці з міською радою та за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» було закуплено 9 контейнерів для сортування сміття.

Відповідні контейнери встановили на вул. Свято-Миколаївська, біля місцевої поліклініки, та на вул. Січових Стрільців де вже раніше були облаштовані спеціальні сміттєві майданчики. Ще три контейнери будуть встановлені пізніше в центрі міста.

Усі контейнери для сортування відходів мають маркування «Тільки для паперу», «Тільки для скла» та «Тільки для пластику». Для органічних відходів стоять контейнери поряд.

Впровадження системи сортування відходів в Олевську за перші тижні має як позитивні, так і негативні результати. Контейнери швидко наповнюються пластиком, папером та склом.

Але, нажаль, не всі місцеві мешканці житлових будинків добросовісно віднеслись до нововведення. Навіть після встановлення відповідних контейнерів викидають відходи не за призначенням.

 Нагадуємо, що у контейнер  для збору скла можна викидати: цілі та биті скляні банки, віконне скло, пляшки з-під напоїв, ліків, косметики. Не можна викидати: порцеляну, кераміку, дзеркала, будь-які лампочки. У контейнер для збору пластику можна викидати: пластикові пляшки та упаковку, пакети з супермаркетів, плівку стрейч та поліпропіленову плівку, одноразові стаканчики та пластикові контейнери. Також бажано задля економії місця, попередньо зім’яти пляшки та зняти з них кришки. У контейнер для паперу викидати: використані зошити, паперові обгортки, пусті коробки тощо.

Варто додати, що небезпечні відходи, до яких належать: енергоощадні лампи, ртутні термометри, батарейки та ін. необхідно збирати в окремі контейнери з кришкою та здавати на утилізацію.

В Олевську в ході даного проекту, спільно з підприємцями міста, активно проходить акція «Батарейки, здавайтесь!» . Тож кожен бажаючий покращити екологічний стан нашої планети може здати використані батарейки і акумулятори у контейнери, які розташовані  у торгівельних центрах «Все для Вас», «Уборть», магазин «Люкс» та «Все для дому».

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту