Керівник Обласного центру громадського здоров’я розповів про медичну реформу

7 листопада під час засідання чергової сесії міської ради керівник КНП «Обласний центр громадського здоров’я» Житомирської обласної ради Олександр Зарицький та радник з питань муніципальних послуг Житомирського центру розвитку місцевого самоврядування Віталій Римар зустрілися з депутатами міської ради та міським головою Олегом Омельчуком.

У залі були такою присутні головний лікар Олевської центральної лікарні Олег Казюк та головний лікар Олевського ЦПМД Олена Вишневська.

Головна тема зустрічі – інформування про реформу медицини, зокрема, вторинної ланки. Реформа первинної ланки завершилась у першій половині поточного року, наразі триває реформування вторинної ланки. Перший етап Олевська центральна лікарня вже пройшла – створено комунальне некомерційне підприємство.

Оскільки отримувати кошти у 2020 році медичні заклади зможуть тільки за договорами з Національною службою здоров’я, лікарні, які не реорганізуються і не підпишуть договір, не зможуть отримувати фінансування із державного бюджету.

У наступному році має повністю змінитися фінансування медицини. За словами Олександра Зарицького, щоб залишився максимальний функціонал лікарні має бути якісна співпраця депутатів та долучення до процесу. Однією з головних умов нової реформи – медична інформаційна система. Її ціна варіюється з залежності від функціоналу.

Не менш важливим є покращення матеріально-технічної бази. Адже від цього напряму залежатиме перелік послуг, що надаватиметься у лікарні.

Міський голова Олег Омельчук та присутні депутати ставили питання, що стосуються реформи аби краще розібратися у тому, чого очікувати надалі.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту