Бути екологічно свідомим – це сортувати сміття на місці його утворення

Серед заходів проекту з роздільного збирання відходів, що реалізовується у громаді ГО «Районне товариство охорони природи» за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) переважають такі, що покликані змінити звички у поводженні зі сміттям. Найбільш ефективні з них – просвітницькі – проведення тренінгів з учнівською молоддю та дорослим населенням.

Впродовж листопада керівником проекту Юрієм Ходаківським та менеджером проекту Юрієм Халімончуком разом з тренерами, представниками ГО «Ендшпіль» (м. Житомир) Ольгою Іванюк й Іриною Литвинчук, були проведені тренінги з учнями та вчителями Олевських ЗОШ І-ІІІ ст. №2 і №3, Жубровицької, Кишинської, Лопатицької, Варварівської, Хочинської ЗОШ І-ІІІ ступенів та Сущанської ЗОШ І-ІІ ст. Ще у вересні подібні заняття проводилося з вихованцями Олевської гімназії та дорослими мешканцями міста.

Під час тренінгів учні переглянули тематичну презентацію і відеоролик, створений на місцевому матеріалі, пробували на практиці сортувати сміття на основні категорії: метал, папір, скло, пластик; вчилися відділяти змішані та небезпечні відходи.

За відгуками вчителів тренерами порушена важлива тема, актуальність якої усвідомлюється більшістю громадян, проте не кожен розуміє, що її розв’язання залежить не тільки від органів влади, але й від поведінки кожного з нас.

Тож будьмо свідомими – почнімо сортувати відходи на місці їхнього утворення, і здаваймо їх на повторну переробку!

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту