Засідання бюджетної комісії

3 грудня відбулось засідання бюджетної комісії на якому було розглянуто 5 питань. На комісії були присутні: заступники міського голови Сергій Мельник та Яків Осипчук, заступник голови бюджетної комісії Ганна Кручко, депутати: Володимир Халімончук, Віктор Хлань, Олег Ковальчук, Станіслав Бідюк, Анатолій Повар,  начальник фінансового відділу Катерина Горпинич та ін.

Першим питанням  розглянули присутні внесення змін до рішення сесії Олевської міської ради «Про залучення кредиту НЕФКО для фінансування інвестиційного проекту «Капітальний ремонт мереж вуличного освітлення Олевської ОТГ».

Олег Ковальчук зазначив, що наразі ми виходимо на фінішну пряму по кредитуванню НЕФКО. Зміни стосуються саме графіку надходження коштів. Загальна сума запозичення коштів складає 12,5 млн. грн. Кошти мали надійти у 2018-2019 р. , а надійдуть частина 2019 році, решта – у 2020 році. Катерина Горпинич додала, що зміни ці вносяться у зв’язку з тим, що затягнулись тендерні торги , які проводились по міжнародній процедурі і тільки нещодавно був визначений переможець тендеру .

Також було зазначено, що більшість проєктів по реалізації освітлення будуть змінюватись у центральних вулицях сіл та селищ громади, а саме: Кишин, Зубковичі, Жубровичі, Покровське, Юрове, Новоозерянка , Сущани, Калинівка, Зольня, Майдан та ін.

Далі присутні обговорили питання про затвердження в новій редакції переліку об’єктів, що будуть фінансуватися за рахунок субвенції на соціально економічний розвиток.

Катерина Горпиніч зазначила, що у грудні 2017 року були виділені кошти на соціально-економічний розвиток. Тендер по закупівлі дитячих майданчиків проводився 7 разів і тільки на 8 відбувся. Дитячі майданчики було закуплено та зекономлено коштів у сумі 73 тис грн . І поки є можливість, за ці кошти пропонується придбати дитячо-ігровий майданчик. Присутніми членами комісії було одноголосно вирішено закупити та встановити дитячий майданчик у с. Жубровичі.

Також присутніми членами комісії було обговорено внесення змін до міського бюджету Олевської ОТГ на 2019 рік, надання матеріальної допомоги жителям громади та внесення змін до штатної структури. За всі ці питання бюджетна комісія проголосувала одноголосно «за». 

Всі розглянуті питання будуть винесені на розгляд депутатів міської ради на чергову сесію, яка відбудеться 6 грудня об 11.00 год.

Залишити коментар

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com
Перейти до вмісту